O ceasca de vin fiert, sanatate curata


Ideal in perioada iernii, dupa o zi obositoare la serviciu sau dupa ce ati mers mult timp prin frig, vinul fiert detine o multime de efecte terapeutice. Cercetari facute de-a lungul timpului au aratat ca licoarea bahica detine proprietati curative, in principal, pentru afectiunile respiratorii si digestive.

Nu se stie cand si cine a fiert vin pentru prima oara, dar se presupune ca a inceput ca remediu pentru persoanele care munceau afara, in anotimpul rece. Atunci cand vinul a inceput „sa atraga” din ce in ce mai multi adepti, acesta a fost indulcit mai intai cu miere, apoi cu zahar, dupa care s-au folosit diferite condimente.

Leac pentru inima

Oameni de stiinta din cadrul Universitatii Illinois din Chicago au declarat ca bacteriile care duc la aparitia infectiilor pulmonare si a bolilor de inima pot fi distruse prin consumul moderat de vin rosu. Acesta este un agent de distrugere eficient in cazul unei bacterii din aer, despre care se stie ca ar fi cauza infectiilor respiratorii, pulmonare si a bolilor de inima.

Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati vinul preferat cu mirodeniile pe care le considerati potrivite. Astfel, se incalzeste pe foc, se strecoara si se serveste in pahare de sticla termorezistente sau in cani. Important este sa nu fierbeti vinul, pentru ca-si va pierde din calitati, in special din tarie. Lasati-l pur si simplu la foc mic, doar cat sa se incalzeasca, iar mirodeniile sa-si lase gustul si aroma. Se mai poate pune si cate o felie mare de mar, portocala sau mandarina. De obicei nu se foloseste un vin bun, deoarece procesul de incalzire ii reduce din calitati.

In asteptarea primaverii si pentru a scapa de raceala nu va ramane decat sa apelati la binecunoscutele medicamente – paracetamol si aspirina - sa faceti o frectie cu carmol, sa beti un ceai cu lamaie sau si mai bine... o ceasca de vin fiert cu scortisoara.
In cazul in care vreti sa "experimentati" diverse gusturi, puteti prepara diferite retete de vin fiert cu arome care mai de care mai placute.

Usturoiul combate raceala si gripa


Usturoiul este recunoscut in prezent mai degraba pentru savoarea pe care o da mancarii, insa poate fi considerat un medicament nepretuit in casa oricui. El contine uleiuri volatile, garlicina si alicina, saruri minerale (sodiu, potasiu, siliciu si sulf), calorii, celuloza, protide, glucide. Este o planta condimentara cu multiple efecte terapeutice datorita proprietatilor antibiotice, bacteriostatice si are actiune antistafilococica.

Iata cateva dintre problemele medicale asupra carora usturoiul actioneaza benefic:

Raceala si gripa

Efectele usturoiului impotriva racelii sunt cunoscute de sute de ani, iar studiile realizate de cercetatori au confirmat acest lucru. S-a descoperit ca usturoiul contine mai mult de 20 de substanţe antivirale si antibacteriene, de aceea este considerat un adevarat medicament antigripal. Doi catei de usturoi pe zi te feresc de raceala, gripa, probleme respiratorii, acelerarea ritmului cardiac sau migrene.

Totodata, daca in timpul unui tratament pentru raceala consumi usturoi, timpul de vindecare se va reduce substantial. In acest caz, usturoiul poate fi utilizat si pe cale externa prin cataplasme aplicate pe piept si spate pentru inlaturarea raguselii si a tusei.

Hipertensiune

Un studiu facut in urma cu 12 ani a demonstrat ca persoanele care mancau usturoi au avut reduceri semnificative ale presiunii arteriale. In acest sens au fost eliberate pe piata o serie de medicamente speciale pentru hipertensiune, cu un continut ridicat de substante active similare celor din usturoi.

Efeminare

Testosteronul la barbati poate fi stimulat cu ajutorul usturoiului. Alimentul – medicament stimuleaza secretia endocrina din testicole si favorizeaza crestestea nivelului de hormoni masculini. Acestia ajuta la cresterea masei musculare in limite normale, creste dorinta sexuala si dezvolta trasaturi precum curajul sau spiritul de initiativa.

Circulatia deficitara a sangelui

Circulatia sangvina poate fi imbunatatita printr-un consum regulat de usturoi. Acest lucru a fost studiat si demonstrat de cercetatorii germani in anul 1996. Persoanele supuse testelor aveau afectiuni ale arterelor periferice. In urma experimentului s-a dovedit ca aceia are au consumat usturoi, aveau circulatia sanguina vizibil imbunatatita.

Diabet si guta

Usturoiul echilibreaza nivelul de zahar din sange, previne arteriopatiile diabetice si bolile cardiace provocate de diabet. In acelasi timp, alimentul trateaza guta, regleaza metabolismul, iar datorita faptului ca este un diuretic natural ajuta la eliminarea surplusului de uree din sange.

Obezitate

Usturoiul reduce stocarea grasimilor in corp si grabeste eliminarea acestora. Asa ca este recomandat persoanelor care vor sa piarda in greutate. Poate fi “strecurat” cu usurinta in retetele curelor de slabire.

Dureri de urechi

Usturoiul are efect antalgic, de aceea se poate folosi cu succes in afectiuni ale danturii sau urechii. Infasoara intr-un tifon o jumatate de catel de usturoi pisat si o picatura de ulei si introdu cate un “dop” in fiecare ureche. Este important ca acest tratament naturist sa il faci numai dupa ce ai consultat inainte un medic specialist.

Cancer de rect si colon

O echipa de medici americani au facut un studiu stiintific pe un grup de persoane care consumau constant usturoi si au ajuns la urmatoarea concluzie: daca alimentul este introdus zilnic in alimentatie, riscul de cancer la colon este redus cu 10% in cazul consumatorilor de carne si cu 50% in cazul vegetarienilor.

Precautii si contraindicatii

Usturoiul nu este indicat femeilor care alapteaza deoarece schimba gustul laptelui si provoaca colici bebelusilor (link).

Daca te hotarasti sa incepi un tratament naturist cu usturoi, evita sa mananci cantitati mari inca din primele zile. Portiile pot fi marite treptat pentru ca altfel te poti alege cu indigestii severe, arsuri gastrice, voma si intoleranta la usturoi (chiar si la doze mici).

Persoanele care sufera de gastrita pot consuma usturoi doar in cantitati mici. Aceeasi recomandare este valabila si pentru cei cu enterita sau colita de fermentatie.

Este indicat ca usturoiul sa nu se consume cu 10 zile inaintea unei operatii deoarece proprietatile sale antiagregante fac cicatrizarea mai lenta.

Stiti care este diferenta dintre gripa si raceala?

Febra, dureri de cap, nas infundat, tuse, poate fi vorba de o raceala, dar la fel de bine poate fi si inceputul unei gripe. Este sezonul in care virusii plutesc peste tot, iar din pacate si tu poti fi una dintre victimele acestor afectiuni. In general, raceala este o forma de infectie respiratorie mai usoara, spre deosebire de gripa care se manifesta de cele mai multe ori cu febra peste 39 de grade.

Pentru a deosebi gripa de raceala, iata care sunt simptomele tipice ale acestor infectii respiratorii, contagioase:

Simptomele gripei:

  • febra mare, peste 39 de grade, care survine rapid si brusc;

  • frisoane;

  • dureri de cap puternice;

  • stare permanenta de oboseala;

  • lipsa poftei de mancare;

  • dureri musculare si articulare.

    Simptomele racelii:

  • stranut, tuse, nas infundat;

  • febra usoara;

  • usturime in gat;

  • dureri de cap.

    Din punctul de vedere al aparitiei, gripa se instaleaza mult mai rapid decat raceal, dar dureaza mai mult, in jur de doua-trei saptamani, in timp ce raceala nu se prelungeste mai mult de 10 zile. In Europa gripa apare in perioada decembrie-martie, iar cealalta infectie respiratorie se poate instala ceva mai devreme, din octombrie pana in martie. Spre deosebire de raceala care este provocata de peste 200 de virusi, responsabil de aparitia gripei este un singur virus (insa poate fi de tip A, B sau C).

    Sfaturi practice pentru a preveni imbolnavirea

    Pentru a va feri de virusi, in primul rand trebuie sa aveti grija la alimentele pe care le mancati. Fiecare dintre cele trei mese principale trebuie sa fie echilibrate, cu aport de vitamine obtinut prin consumul de legume si fructe si eventual suplimentat cu complexe de vitamine si minerale.

    De asemenea este indicat ca in fiecare zi sa faceti cateva exercitii fizice. Medicii recomanda sa evitati pe cat posibil frigul si spatiile aglomerate, sa va imbracati adecvat si sa consumati cat mai multe lichide pentru a va hidrata. Lichidele elimina toxinele din organism acumulate in timp, implicit cele datorate alimentatiei bogate in grasimi specifice sezonului rece. Dormiti suficient pentru a avea un raport rezonabil intre stresul zilnic si momentul de relaxare.
  • Cum sa scapi sau sa previi mahmureala!

    Ca la orice petrecere de sarbatori, preparatele culinare sunt stropite din belsug cu alcool. Tocmai acesta este motivul pentru care nu putini sunt aceia care au puternic de suferit dupa aceea: tulburari ale aparatului digestiv si bine cunoscuta... mahmureala.

    Multor persoane le creeaza un sentiment de buna dispozitie, le creste apetitul si placerea de a manca, anuleaza tensiuni si inhibitii. Insa, a doua zi pentru unii este un adevarat chin, in special pentru cei care obisnuiesc sa intreaca masura. Din pacate, femeile sunt cele care cad prada alcoolului mult mai usor.

    Potrivit studiilor de specialitate, o anumita parte din alcool absorbit este imediat degradata in stomac de o enzima, iar in cazul doamnelor concentratia acestei substante este mult mai mica. Aceasta este si explicatia pentru faptul ca femeile „se ametesc” mult mai usor.

    Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va dregeti dupa ce ati baut mai multe pahare de alcool:

    Mancati! In primul rand este indicat sa mancati, deoarece alimentele temporizeaza absorbtia alcoolului si ii diminueaza efectele. Sunt recomandate alimentele grase deoarece hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati va vor ajuta sa alungati mahmureala.

    Beti cat mai multa apa! Deshidratarea provocata de alcool este principala cauza a mahmurelii. Incercati sa alternati bauturile alcoolice cu cele racoritoare (apa minerala, sucuri de fructe) si beti cel putin doua pahare cu apa inainte de a va duce la culcare.

    Aplicati cataplasme pe frunte! Daca deja aveti migrene, foarte eficiente sunt cataplasmele din faina de mustar sau menta aplicate in zona cefei, a fruntii si a talpilor. De asemenea cateva cuburi de gheata se pot dovedi de mare ajutor.

    Beti ceaiuri cu miere! Nu este o noutate ca dupa un chef, cand apare senzatia de mahmureala, pentru revenire sunt suficiente cateva linguri de miere de albine poliflora, diluata intr-un ceai diuretic caldut.

    Pasii dinaintea conceperii unui copil

    Foarte multe cupluri isi doresc sa aiba un copil, insa in anumite situatii acesta se lasa foarte mult asteptat. De aceea, este important ca viitorii parinti sa cunoasca pasii care trebuie urmati inainte de a lua acesta decizie si mai ales care este tratamentul in cazul infertilitatii.



    In momentul in care un cuplu se hotaraste sa dea nastere unui copil este foarte important ca ambii soti sa-si faca mai intai un set complet de analize. Dupa aceea, viitoarea mamica va consulta un medic ginecolog care sa-i prescrie niste analize speciale. Persoanele asigurate medical beneficiaza gratuit de analize prin doctorul de familie“, a spus dr. Doru Pana, medic ginecolog.

    Pasul 1: ANALIZE

    Teste serologige pentru infectiile congenitale

    O statistica ingrijoratoare este data de nasterile premature. Din pacate, peste 75% dintre decesele nou-nascutilor sunt cauzate de nasterea inainte de termen. Aceasta este provocata in mare parte de infectiile vaginale netratate care pot influenta ruperea membranelor. Tratarea acestor infectii la timpul potrivit este cea mai buna masura de preventie.

    Toxoplasmoza, rubeola, infectia primara cu virusul citomegalic ori sifilisul sunt doar cateva dintre afectiunile care pot fi transmise copilului ori pot provoca avortul spontan. O depistare la timp a infectiilor, poate fi tratata, eliminand orice risc, atat pentru viitoarea mama, cat si pentru fat.

    Ca sa descopere din timp toate problemele ce pot afecta bebelusul, viitoarele mamici ar trebui sa faca urmatoarele analize:

    Toxoplasma gondii

    Femeile infectate cu toxoplasma au un sistem imunitar slabit, lucru ce poate afecta fatul intr-un mod foarte grav, mai ales ca in primele sase luni de viata, acesta traieste din anticorpii mamei.

    Astfel, persoanele care isi doresc sa ramana insarcinate trebuie sa evite carnea cruda, lactatele nepasteurizate si contactul cu pisicile sau cu fecalele acestora.

    Virusul citomegalic

    Desi este o afectiune mai putin investigata, comparativ cu alte infectii congenitale, nu inseamna ca este un virus mai bland sau lipsit de pericol. Din contra, acesta poate determina malformatii bebelusului, mai ales in cazul in care infectia este primara (recidivarile nu sunt considerate a fi un risc).

    Bolile cu transmitere sexuala

    Analizele pentru depistarea sifilisulul, HIV-ului sau a SIDEI sunt necesare in momentul in care un cuplu isi doreste un copil. Exista posibilitatea ca aceste boli sa fie transmise si copilului, iar in anumite cazuri chiar riscul de avort spontan.

    Alte analize importante:

    Homograma – este o analiza importanta in depistarea anemiilor (cel mai des intalnite sunt anemiile feriprive).

    Analize referitoare la grupa sanguina a ambilor parinti si a RH-ului – foarte importante pentru evaluarea riscurilor de incompatibilitate. De exemplu, daca mama are RH negativ, iar tatal are RH pozitiv, sansele ca bebelushul sa aiba RH pozitiv sunt de 50%, fapt care dezvolta o incompatibilitate intre sangele mamei si al copilului. Toate aceste analize sunt foarte importante atat pentru sanatatea parintilor, cat si pentru cea a viitorului copil.

    Pasul 2: TRATAMENT ADAPTAT FIECARUI CUPLU

    Atat barbatul cat si femeia trebuie sa apeleze la sfaturile unui medic, in momentul in care observa ca nu se produce conceperea copilului. Specialistul ii va indruma pas cu pas si le va recomanda un tratament pe baza unui set de analize.

    Exista tratamente de infertilitate atat pentru femei cat si pentru barbati dar optiunile sunt diferite pentru fiecare cuplu in parte. Asa incat nu exista cea mai buna optiune decat la modul adaptat fiecarui cuplu”, a adaugat doctorul Pana.

    FACTORI CARE POT INGREUNA APARITIA UNEI SARCINI

    Anticonceptionalele afecteaza sau nu?


    Medicul Doru Pana este de parere ca nu exista date certe in acest sens si ca experienta medicala arata ca este doar un simplu mit. In general, pe prospectul majoritatii anticonceptionalelor este specificat ca este indicat sa renunti la acestea cu minimum 3 luni inainte de a a ramane insarcinata. Insa, dr. Pana a mai declarat ca “sunt multi copii care apar chiar imediat dupa intreruperea anticonceptionalelor”.

    Tutunul si alcoolul, factori perturbatori

    Oamenii de stiinta au descoperit, in urma cercetarilor stiintifice, ca femeile fumatoare raman mai greu insarcinate, decat cele nefumatoare.

    Acestia au observat ca femeile care au renuntat la fumat cu doi ani inainte de a ramane insarcinate sunt la fel de fertile ca si femeile nefumatoare.

    Bauturile alcoolice, bomba cu calorii

    Un pahar de alcool te face sa te simti bine si nu-ti afecteaza sanatatea, insa de la doua in sus situatia se schimba enorm. Lichiorul, vinul, berea sau sampania sunt bauturi obisnuite care se consuma la orice petrecere. Te surprinde sau nu, 1g de alcool reprezinta 7 kilocalorii, in timp ce un gram de glucide – 4 kilocalorii. Deci, nu doar te binedispune ci iti adauga cativa centimetri in plus, in zona taliei, a coapselor si a soldurilor.



    Bauturile alcoolice sunt obtinute fie prin fermentatia zaharurilor naturale din sucurile de fructe sau din cereale, fie prin distilarea acestor bauturi fermentate. Toate sunt bogate in alcool si in zaharuri, de aceea ofera o senzatie de energie de scurta durata. De fapt, in urma consumului de alcool se produce o schimbare in organism. Glucoza si acizii grasi cunoscuti pentru furnizarea energiei incep sa se stocheze, iar alcoolul devine principala sursa de energie.

    Alcoolul are putere calorica mai mare decat zaharul(...) Cu cat sunt mai tari bauturile alcoolice, cu atat au mai multe calorii. Caloriile din alcool nu au valoare nutritiva, sunt calorii goale, ele au nevoie de vitamine, de proteine pentru a putea fi transformate de organism in energie. Alcoolul nu ingrasa, insa are efecte dezastruoase asupra sanatatii", afirma prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, pentru ziarul Jurnalul National.

    In ceea ce priveste zaharul, chiar daca nu este specificat pe eticheta, este foarte usor de simtit datorita gustului dulce. Cocktailurile formate din alcool si suc de fructe sunt foarte bogate in zaharuri si implicit contin multe calorii.

    Alcoolul stocheaza grasimile

    Bauturile alcoolizate nu au numai efect de energizare. Acestea ajuta si la stocarea grasimilor si a zaharurilor. Daca se asociaza alimente precum branza sau biscuitii sarati cu vinul alb de exemplu ca aperitiv, atunci talia se va modifica vizibil in scurt timp. De asemenea, alcoolul in combinatie cu sucurile de fructe devin o bomba calorica. Sucurile acidulate reprezinta o sursa importanta de zahar. 300 ml de suc poate contine 8 - 9 lingurite de zahar, o cantitate foarte mare in raport cu lichidul.

    Nociv pentru organism

    Fata de proteine, lipide, glucide, vitamine si minerale, alcoolul nu este din punct de vedere biologic indispensabil pentru organism. Consumat in exces, favorizeaza numeroase probleme de sanatate (ciroza ficatului, tulburari nervoase si psihiatrice, cancer etc), creeaza probleme sociale (accidente de circulatie sau la locul de munca), iar in cazul femeilor insarcinate dauneaza grav dezvoltarii fatului.


    Este posibil ca medicul sa recomande consumul unui pahar de vin rosu pe zi, dar depasirea acestor doze protectoare cardiovasculare este daunatoare si, mai ales, consumul de alcool concentrat tare care determina cresterea nivelului de grasimi in sange. Alcoolul in exces in organism este metabolizat si stocat sub forma de grasimi”, a mentionat dr. Raluca Vasile pentru ziarul Gandul.

    Alcoolul are efect hipoglicemiant de aceea contribuie la cresterea apetitului. In cateva minute poti acumula peste 1000 de calorii, doar din doua-trei pahare de vin si din aperitivul format din alune sau cipsuri.

    Tabelul bauturilor alcoolizate

    1 pahar de vin rosu - 10° (150 ml) = 82Kcal

    1 pahar de vin alb - 11° (150 ml) = 105Kcal

    1 pahar de vin de Porto (50ml) = 80kcal

    1 pahar de muscat ottonel (150 ml) = 240kcal

    1 pahar vodka (150ml) = 163 kcal

    1 bloy mary (150) = 211 kcal

    1 cupa de sampanie (150ml) = 105 -180 kcal

    1 bere (330 ml) = 125 – 200 kcal

    1 pahar de martini (80ml) = 128 kcal

    1 pahar de gin (80ml) = 177 kcal

    1 pahar wiski (40ml) = 100 kcal

    Cum sa consumi alcoolul

    Daca nu iti place sa bei alcool, nu te forta doar pentru a fi pe placul celor din jur. Opteaza pentru apa, plata sau carbogazoasa, sucuri de fructe.

    Daca iti plac bauturile alcoolice, alege-le pe cele care contin mai putin alcool si zahar, insa in cantitate moderata. Cand servesti masa, ia langa tine un pahar cu apa pentru a-ti potoli setea si lasa vinul doar pentru anumite momente de placere.

    Atentie: spre deosebire de alimente, alcoolul nu se digera. Acesta se absoarbe in sange. Este indicat sa mananci alimente grase si in acest moment sa bei si alcool, deoarece se incetineste astfel viteza de absorbtie si se metabolizeaza mai greu. Cel mai bine este sa bei dupa ce ai mancat, altfel risti sa te ametesti foarte repede.

    Cum sa tratezi tusea


    Stiai ca viteza expulsiei aerului din plamani in timp ce tusesti poate ajunge la 900 km pe ora? In momentul declansarii tusei, caile respiratorii sunt curatate si se impiedica patrunderea microbilor in bronhii si in plamani. Este modul in care organismul se apara de eventuali daunatori.


    Intr-un anume fel, se poate spune ca tusea este un rau necesar pentru ca permite expulzarea substantelor iritante (praf, polen, fire de par etc) care au intrat in organism. Insa, nu este o afectiune, ci simptomul unei infectii sau al unei boli.

    Pe langa senzatiile neplacute pe care le provoaca (usturime in gat, senzatie de asfixiere etc), zgomotul declansat cand tusesti nu este deranjant doar pentru tine, ci si pentru cei din jurul tau mai ales daca te afli la cinema, intr-o sala de spectacol sau intr-un loc unde trebuie sa fie liniste.

    Daca tusea este groasa, nu incerca sa o inabusi pentru ca este modalitatea prin care organismul elimina mucusul. Dimpotriva este indicat sa o provoci pentru a scapa cat mai repede de senzatia de strangulare sau de suforcare. Daca tusea este uscata, solutia consta in ungerea gatului cu un produs protector si calmarea ei.

    Cauzele aparitiei tusei

    - Sindrom gripal. Se estimeaza ca peste 90% dintre tusele acute sunt provocate de virusul gripal;
    - Frigul provoaca iritatii ale cailor respiratorii;
    - Fumatul;
    - Diverse boli infectioase: pneumonie, tuberculoza, difterie etc;
    - Bronsita acuta;
    - Astm;
    - Alergie;
    - Raceala;
    - Efecte secundare la anumite medicamente (pentru hipertensiune);
    - Embolie pulmonara;
    - Arsuri ale stomacului;
    - Nervozitate, stres sau timiditate excesiva;
    - Insuficienta cardiaca.

    Se disting patru tipuri de tuse, care se trateaza diferit:

    - tuse seaca (neproductiva): in general este prima faza a unei bronsite acute si se administreaza medicamente antitusive.
    - tuse groasa (tuse productiva): apare ca simptom al afectiunilor traheo-bronsice sau pulmonare, dar si in cele rino-sinusale; medicatia adecvata este aceea care ajuta la expectorarea mucusului.
    - tuse cronica: este in general simptomul unei boli grave - tuberculoza. Se tine cont de tratamentul pentru aceasta afectiune si se coreleaza.
    - tuse ca efect secundar al unui medicament.

    Cand este bine sa mergi la medic


    Sunt anumite situatii cand tusea este insotita de anumite simptome suparatoare, care trag un semnal de alarma organismului:
    - tusea devine frecventa (zi si noapte) sau cronica (mai multe luni)
    - dificultatea de a respira (chiar durere)
    - apare pe fondul unei pierderi de kilograme, fara motiv aparent
    - dureri violente de cap sau febra mare (peste 38°C)
    - mucusul expectorat are o culoare neobisnuita (brun, rozaliu) sau observi sange in acesta
    - daca starea tusei nu se amelioreaza dupa cateva zile de automedicatie
    - de asemenea, daca observi orice alt simptom care iti creeaza o suspiciune este bine sa mergi la doctor.

    Cum sa tratezi tusea cu produse naturiste

    Mai intai de toate, este indicat sa tratezi tusea cat mai repede posibil, pentru a evita aparitia complicatiilor. Iata cateva dintre remediile naturale cu care poti invinge tusea:

    - inhalatii: se pun doua-trei picaturi de ulei esential pe baza de cimbru, eucalipt sau musetel intr-un vas cu apa fierbinte.

    - bea multe ceaiuri pe baza de plante medicinale, de exemplu ceai de cimbru si miere. Mierea este un produs antitusiv.

    - aplica unguente (pomade) pe piele din ulei esential de mentol sau de camfor, frictionand in special zona pieptului.

    - foloseste bomboane impotriva tusei (pe baza de miere sau de amestec de plante). Potrivit studiilor de specialitate efectul zaharului favorizeaza salivatia si calmeaza accesele de tuse.

    - poti utiliza un umidificator de camera. Acesta permite hidratarea mucoasei si amelioreaza tusea.

    - fitoterapie. Plantele medicinale sunt benefice in tratarea tusei, majoritatea au efect expectorant sau dezinfectant (cimbrisor, pin).

    Atentie: pentru copii se folosesc produse special adaptate varstei lor.

    Fa cariera in industria muzicii


    Daca iubesti foarte mult muzica si ai habar despre modul in care aceasta poate fi creata si mai apoi scoasa cu succes pe piata atunci nu e deloc rau sa iei in considerare o cariera in industria muzicala fie ca profesionist cu calitati vocale si creative deosebite fie ca inginer sau tehnician de sunet ori persoana insarcinata cu promovarea si distributia productiilor muzicale.

    Multi dintre cei deja implicati in fenomenul muzical romanesc si international sunt destul de dezamagiti de lipsa relativa de succes precum si de veniturile destul de nesatisfacatoare realizate in decursul timpului, dar altii chiar au reusit sa aiba satisfactii deosebite atat in plan profesional cat si financiar.

    Ca in multe alte domenii si aici succesul depinde nu doar de talentele si pregatirea ta buna ci si de alti factori printre care si acela al obligativitatii lucrului in echipa. Astfel, daca nu vei reusi sa te integrezi bine din acest punct de vedere, atunci cu greu vei putea avea ceva de spus indiferent de eforturi sau alte calitati ascunse pe care le-ai putea demonstra la un moment dat.

    Pentru cei interesati este bine de facut o scurta trecere in revista a optiunilor pe care le poate avea o persoana care doreste sa faca cariera in industria muzicii si diferitele joburi care sunt specifice acestui domeniu destul de complex.

    Astfel, pentru incepatori, se poate lua serios in considerare angajarea la o casa de discuri unde acestia vor avea ocazia sa lucreze indeaproape cu profesionistii si sa invete la prima mana tainele si amanuntele legate de noua lor meserie. Dezavantajul in aceasta situatie este ca s-ar putea sa nu gustati prea mult calitatea muzicii produse de casa de discuri in cauza si va puteti plafona la nivelul unei munci de birou lipsita de orice fel de satisfactii.

    Mai plina de inedit este meseria de manager de trupe muzicale sau artisti talentati in cautare de succes. Asa poti lucra numai cu persoane alese de tine pe spranceana si sa faci doar muzica care iti place in mod deosebit. Si aici exista insa o parte mai putin placuta legata de cheltuielile uneori prea mari pe care le vei avea de facut, dar si de partea de vina pe care va trebui sa ti-o asumi in cazul esecului.

    Ca distribuitor de muzica lucrurile chiar pot merge foarte bine, fara multe surprize neplacute ori timpi morti. Nu numai ca vei fi printre primii care sa afle despre scoaterea pe piata a unui nou album, dar astfel poti lucra indeaproape cu case de discuri de succes si magazine specializate in comercializarea de muzica unde de asemenea poti da peste alte oferte de munca ceva mai banoase sau care sa iti ofere posibilitati profesionale mult mai bune.

    Inginerii de sunet sunt niste profesionisti deosebiti fara de care nu s-ar putea nicicum vorbi despre o industrie serioasa a muzicii. Pentru cei care au inclinatii tehnice deosebite aceasta meserie va fi o adevarata provocare, iar satisfactiile chiar deosebite de tot ce ai putea cunoaste ca simplu inginer intr-o companie oarecare de productie. Singurul lucru care iti poate pune aici bete in roate este calitatea slaba a echipamentului si frustrarile implicite pe care ti le poate induce acest neajuns.

    Ca agent de publicitate si relatii cu publicul iarasi satisfactiile pot fi deosebite si pot sa iti faci conexiuni excelente in lumea mass-media, dar uneori poti descoperi ca lucrul cu oamenii poate fi de-a dreptul obositor si chiar iritant. Tot aici putem aminti si meseria de jurnalist specializat pe muzica si productie muzicala unde vei avea ocazia sa discuti in mod direct cu artisti diversi si sa formezi gustul muzical al marelui public, dar va trebui sa fii un jurnalist foarte bun pentru a putea face fata competitiei destul de mari din acest domeniu.

    Alte optiuni profesionale precum aceea de producator de muzica sau artist grafic ori regizor de videoclipuri sunt de asemenea demne de luat in considerare daca vrei sa faci cariera in industria muzicii, dar si pentru aceste meserii exista atat plusuri cat si minusuri care te pot face sa analizezi cu mare atentie totul mai inainte de a te lansa intr-un demers profesional care iti poate aduce mai degraba pierderi decat reusite. Ganditi-va deci mai intai bine daca merita sau nu efortul si abia apoi luati o decizie buna in deplina cunostinta de cauza. Mult succes!

    Vitamina A


    Vitamina A este un antioxidant foarte important în mentinerea si întarirea sanatatii. Mama îmi spunea de fiecare data ca trebuie sa iau niste vitamina A când ma plângeam ca mi se usuca foarte tare pielea. Avea dreaptate, vitamina A este senzationala când vine vorba de tineretea si frumusetea pielii sau de stralucirea si bogatia podoabei capilare. Calitatile ei deosebite nu se opresc aici, carentele de vitamina A determinând tulburari deosebit de grave cum ar fi: ochiul nu se mai adapteaza la lumina crepusculara, corneea îsi pierde luciul, câmpul vizual se îngusteaza pentru galben si albastru, are loc ulcerarea globului ocular, pielea se îngroasa si se usuca, apare acneea, parul se rareste si încarunteste prematur, dispare pofta de mâncare si diareea devine frecventa.

    Asadar, este foarte important sa îi aducem organismului necesarul de vitamina A. Aceasta se gaseste în natura sub doua forme: retinol (vitamina A propriu-zisa), prezent în alimentele de natura animala si caroten (provitamina A) care se gaseste atât în produse de natura animala dar si în vegetale. Au fost identificate zece grupe de caroteni, dar dintre acestea cel mai eficient este beta-carotenul care ajunge în organism ca supliment alimentar si care este transformat de catre ficat în vitamina A.

    Ca sa satisfaci necesarul de vitamina A este recomandat sa consumi: unt, lactate, galbenus de ou, ficat, ulei de peste, morcov, fructe si legume de culoare galbena sau verde închis.

    Efectele benefice pe care le aduce vitamina A pentru sanatatea nostra sunt:
    - creste rezistenta în fata infectiilor respiratorii;
    - sprijina sistemul imunitar;
    - mentine sanatatea membranelor si mucoaselor organelor;
    - întareste oasele si dintii;
    - sprijina procesul de crestere;
    - amelioreaza functia analizatorului vizual;
    - ajuta la mentinerea supletii, tineretii si frumusetii pielii;
    - contribuie la procesul de formare a sângelui;
    - este ideala pentru pastrarea calitatii unghiilor si a parului;
    - previne aparitia tumorilor;
    - sustine dezvoltarea fatului (în timpul sarcinii administrarea de vitamina A se face doar la îndrumarea medicului).

    Asemenea calitati ne determina sa facem în asa fel încât sa nu ducem niciodata lipsa de vitamina A. Trebuie sa avem grija totusi sa nu facem excese pentru ca hipervitaminoza în acest caz poate duce la niste manifestari destul de incomode cum ar fi: decalcifierea oaselor sau aparitia unor calcifieri anormale; uscarea pielii; prurit; caderea parului; cefalee; craparea buzelor; marirea volumului ficatului si a splinei; diaree; stari de voma; apetenta; încetinirea regenerarii sângelui.

    Tratamentul cu vitamina A se recomanda în special în caz de sarcina si alaptare (doar la recomandarea medicala), tulburari de vedere, fotofobie, acnee, uscaciune a pielii, par rar, unghii casante, infectii respiratorii, sterilitate masculina, întârzieri de crestere, prevenirea litiazei renale.

    Terapie de cuplu


    Cu ani în urma, când o fiinta de a carei prezenta se leaga o mare parte din trecutul meu mi-a propus sa urmam o terapie de cuplu, într-un moment de criza iremediabila, am refuzat categoric. Criza nu s-a prelungit pentru ca tot eu am fost cea care a vrut sa puna punct unei povesti care se complicase de la început dintr-un exces de vointa. Desi ideea de terapie de cuplu nu ma deranja neaparat, am spus „Nu” atunci pentru ca stiam ca nimic nu ma poate întoarce din drum, nici macar un specialist psihoterapeut.

    Exista însa destule cazuri în care acest gen de terapie functioneaza, iar cuplurile care ajung sa apeleze la ea îsi depasesc mai usor momentele de criza care altfel le-ar putea fi fatale. Recent, una dintre prietenele mele, care era pe punctul de a divorta, a reusit sa se redescopere pe sine în iubirea pe care o credea spulberata si asta datorita unor luni de terapie intensiva la care s-au supus ea si sotul ei, din dorinta de a salva o casnicie ce parea risipita în cei zece ani de când sunt împreuna. Problema lor era relativ simpla si totusi complicata. Ajunsesera sa nu îsi mai vorbeasca unul altuia decât seara târziu, când se bagau în pat. Si asta, în cazul fericit în care ajungeau aproximativ în acelasi timp acasa. În rest, cafeaua de dimineata, un telefon sau un mesaj în timpul zilei si... cam atât. Week-end-urile devenisera din ce în ce mai greu de suportat, într-o liniste totala care s-a instaurat treptat.

    Acesta este însa doar unul dintre motivele pentru care un cuplu, dispus sa se auto-salveze, ajunge în fata unui terapeut. Dispute furtunoase, lipsa de dorinta sexuala, izolarea de celalalt, frustrari de diverse naturi sunt doar câteva motive comune care aduc un cuplu în pragul destramarii. De cele mai multe ori, aceste situatii sunt însotite de reprosuri amare care, în cele din urma conduc spre doua situatii clare – separarea imediata sau apelul la un specialist. Desi prima varianta este, de multe ori, cea care vine dintr-un impuls emotional puternic, nimeni nu garanteaza ca este si cea mai buna. Terapia de cuplu, în schimb, poate fi o solutie pentru a redescoperi niste valori pierdute în timp, pentru a redescoperi frumusetea unui sentiment îngropat în rutina. Un cuplu care apeleaza la un psihoterapeut trebuie sa îsi doreasca un singur lucru – ca relatia sa se schimbe în bine. Rolul specialistului este, în prima faza, de a media un conflict puternic, cel putin în aparenta, între cei doi parteneri. Reprosurile pe care si le fac unul altuia capata dintr-o data o alta tonalitate si primesc alte reactii, pentru ca, fiind spuse indirect, prin intermediul terapeutului, nu permit un raspuns direct. Celalalt este obligat astfel sa asculte, chiar daca îi este greu sa se desprinda de ideea ca vina nu îi apartine. De fapt, al doilea pas este tocmai renuntarea la acest mod simplist de a vedea lucrurile. Este absolut necesar ca fiecare dintre parteneri sa constientizeze ca problema nu este celalalt, ci relatia ca atare. Prin urmare, ambii parteneri sunt la fel de responsabili pentru deteriorarea ei.

    Pasiunea nebuna a începuturilor face ca multe aspecte ale personalitatii partenerului sa fie ignorate sau sa para atractive, pentru ca mai târziu sa fie percepute ca defecte monstruoase. Daca, spre exemplu, gelozia flateaza în prima faza a unei relatii, mai târziu ea poate deveni obiect de disputa. Non-conformismul, amuzant sau seducator la început, poate fi reprosat ca neseriozitate ulterior. De obicei echilibrul se rupe atunci când în viata cuplului se petrece un eveniment major – apare un copil, unul dintre parteneri sufera o boala grava etc. Terapia de cuplu poate dura uneori luni de zile. Ea se termina, de obicei, atunci când criza este total depasita si partenerii simt ca vor face fata singuri viitoarelor probleme. Ea trebuie sa continue însa, indirect, si dincolo de prezenta efectiva a psihoterapeutului. Cu alte cuvinte, partenerii trebuie sa îsi fie lor însisi consilieri pentru a putea face fata viitoarelor provocari.

    „Important este sa nu astepti pâna în ultimul moment, si sa ai curajul sa apelezi la o astfel de solutie, daca vrei într-adevar sa salvezi ceva dintr-o relatie în care ai investit multe sentimente”, mi-a spus prietena mea, care parca de câteva zile traieste o nemaipomenita poveste de re-îndragostire. Mi-am dat seama usor ca observatia ei era un apropo la trecutul meu plin de nebuloase. Uneori, când este prea târziu, nici macar terapia de cuplu nu mai poate face minuni. Si, recunosc ca ma bântuie câteodata, rar ce-i drept, întrebarea daca era într-adevar „prea târziu”, atunci, demult.

    Femeile pot, barbatii nu


    Nu putem fara ei si nici ei nu pot fara noi si in plus viata este mult mai interesanta si
    frumoasa cand suntem impreuna, dar anumite lucruri se potrivesc mai mult femeilor decat
    barbatilor.

    1. Nu pot ramane gravizi. Poate in viitorul apropiat si cu noile descoperiri in medicina acest lucru va fi posibil, insa pentru moment putem doar sa ne imaginam cum va arata partenerul nostru 9 luni de zile purtand un bebe in pantece.

    2. Nu pot sa mimeze orgasmul insa fetele pot face acest lucru de fiecare data cand isi propun si barbatul nici macar nu va banui ca nu a avut orgasm.

    3. Un barbat sexy in lenjerie rosie? Comic, cu siguranta. Sexy, mai greu.

    4. Daca politia rutiera opreste o femeie, aceasta poate scapa cu un avertisment apeland doar la un zambet. Insa, un barbat nu poate scapa de amenda doar zambindu-i unui politist, oricat s-ar stradui.

    5. O femeie cu parul lung este feminina, sexy, frumoasa, insa un barbat cu parul lung nu prea ofera sentimentul de masculinitate.

    6. Daca dimineata iti apare un cos, il poti ascunde imediat cu ajutorul fondului de ten. Daca barbatului ii apare unul nu poate decat spera ca nimeni nu o sa-l observe.

    7. O femeie imbracata in roz este foarte dulce, un barbat imbracat in roz da de banuit.

    8. Un barbat ce se excita intr-un loc public cu greu poate ascunde de ochii celor din jur acest lucru insa unei femei daca i se intampla acest lucru cu usurinta poate trece neobservata.

    9. Femeile pot purta oja pe unghii ca pe un adevarat accesoriu cu stil insa un barbat cu oja pe unghii nu pare prea stilat.

    CONCURS CU PREMII ZILNICE

    CA SA POTI PARTICIPA LA CONCURS ACCESEAZA TITLUL SI AUTOMAT VEI FI REDIRECTIONAT PE PAGINA UNDE TE POTI INSCRIE TREBUIE SATI DAI NUMELE REAL SI ADRESA DE MAIL

    Prepararea crevetilor

    Crevetii nu se gasesc in fiecare zi pe mesele traditionale romanesti insa nu trebuie ignorati deoarece carnea lor frageda este foarte buna pentru sanatate, dar si pentru diete. Nu va lasati intimidati de aspectul lor sau de faptul ca este ceva ce nu ati mai gatit inainte, incercati sa faceti fata in bucatarie si unui meniu care nu se gaseste la mesele tale obisnuite.
    Etape pentru crevetii ce depasesc mai mult de 10 cm:- pune apa la fiert;- adauga jumatate de lingurita de sare;- poti scoate cochilia inainte de fierbere sau dupa fierbere;- se lasa la fiert in jur de 5 minute;- daca nu sunteti siguri ca sunt fierti atunci puteti scoate un crevete, gustati carnea, daca e gata ii puteti scoate insa daca consideri ca mai trebuie fierti atunci ii mai lasi 3 minute.- dupa ce sunt fierti scoteti-i cu o paleta pe toti cat mai repede.
    Curatarea lor: Nu este o priveliste prea placuta, insa...curaj. Cel mai bine este sa punem crevetii la fiert cu tot cu cochilie (inclusiv: cap, picioruse); dupa ce trec cele cinci minute ii scoatem si ii racim sub un jet de apa rece. Dupa care incepe munca, luam cate un crevete, iar cu ajutorul degetelor, "indepartam" capul si piciorusele, cochilia va iesi foarte usor pentru ca se desprinde exact ca o folie de plastic (cu tot cu picioruse). Atentie, nu va grabiti la curatat deoarece nu ati vrea ca in mijloculcinei sa va treziti cu o bucatica de cochilie prin cerul gurii. Totodata exista de-a lungul coloanei lor o vena de sange, o veti descoperi repede deoarece dupa fiebere ia o culoare neagra, o puteti indeparta sau nu, aceasta nu are un efect negativ asupra gustului si nici asupra sanatatii.Sfaturi:- nu lasati crevetii prea mult la fiert, altfel carnea se va intari si isi va pierde din gust.- pentru a scapa de mirosul neplacut inainte de a-i adauga la mancarea pregatita, asezati-i intr-un bol peste care turnati sos de soia, mirosul va disparea rapid, iar crevetii nu-si vor pierde savoarea.- pe cat posibil cumparati creveti inghetati pentru ca fara a fi pusi la inghetat acestia rezista doar 24 de ore. Asa ca daca nu locuiti intr-un port in care se comercializeaza creveti proaspeti atunci achizitionati-i congelati.

    Cum scapi de un calculator vechi?


    Si in Romania de ceva vreme a inceput sa se discute despre un mediu electronic cat mai ecologic si despre modalitatile prin care se poate atinge un astfel de ideal fara a impieta prin nimic asupra procesului de productie al unei firme sau asupra finantelor ei. Printre aceste masuri de protejare a mediului se numara si caile civilizate prin care putem scapa de calculatoarele vechi fara a polua sau rani in vreun fel locul in care traim sau unde desfasuram activitati diverse.
    Conform unor statistici de ultima ora facute de catre Greenpeace si alte organizatii similare se pare ca E-poluarea ar fi una dintre cele mai nocive cai de dezechilibrare a mediului prin cresterea alarmanta de calculatoare si accesorii aruncate pur si simplu pe campuri fara a mai fi supuse unui proces de reciclare adecvat. Se aude ca doar in Statele Unite circa 200 de tone de calculatoare vechi si alte electronice ar fi aruncate anual in locurile cele mai nepotrivite.
    Exista din fericire si solutii decente prin care acest tip de poluare de data relativ recenta poate fi evitat si in continuare vom enumera cateva dintre ele pentru a veni astfel in intampinarea tuturor celor care doresc sa scape de un dispozitiv electronic mai vechi fara a rani insa in vreun fel mediul inconjurator.
    Cea mai la indemana cale prin care se poate scapa de un calculator vechi, dar aflat inca intr-o stare buna de functionare este sa il donezi unei organizatii, institutii sau chiar unei persoane fizice pe care stii ca ii va bucura un asemenea gest. Aici optiunile sunt diverse putand alege intre scoli si gradinite mai putin inzestrate, biblioteci publice sau zonele rurale daca puteti asigura si transportul. Pe langa aceste alegeri puteti de asemenea apela la un serviciu de intermediere pentru astfel de situatii, asta bineinteles daca exista un asemenea serviciu in zona in care va desfasurati activitatea.
    Daca dispozitivele electronice sau calculatoarele de care doriti sa scapati nu mai sunt intr-o stare buna de functionare pasul de facut in aceasta situatie este reciclarea calculatorului sau trimiterea sa la piese de schimb. Aici aveti de ales intre magazinele si firmele de calculatoare care distribuie si componente la mana a doua ori unitati mai vechi reparabile si inca functionale. Exista bineinteles si firme care se ocupa in mod direct cu colectarea si reciclarea unor astfel de produse, dar fiind abia la inceput in Romania tot prima varianta ar fi deocamdata cea mai la indemana.
    Ce nu trebuie sa uitati insa niciodata atunci cand doriti sa reciclati sau sa scapati de un calculator vechi este sa stergeti cu mare atentie orice date cu caracter personal sau profesional de pe hard-diskul calculatorului. Exista deja programe deosebit de performante care pot face acest lucru cu usurinta, dar daca nu aveti chef sau nu va pricepeti la asa ceva atunci pur si simplu scoateti toate hard-diskurile de pe calculatoarele pe care doriti sa le donati si puneti-le intr-un loc sigur, undeva intr-o magazie aflata sub lacat. Nu aveti nici o grija, cei care vor ajunge in posesia unui calculator fara hard-disk vor sti cu siguranta ce sa faca cu acesta pentru a-l putea folosi inca multa vreme de acum incolo.

    Bifidobacteriile si beneficiile iaurtului


    Vedem destul de des la televizor reclame care încurajeaza consumul de iaurt iar sora mea cumpara frecvent astfel de lactate si mai mai ca ma obliga sa le manânc. Eu nu ma dau în vânt dupa ele, dar ea insista spunându-mi ca sunt foarte sanatoase. Si are dreptate. Iaurturile sunt recomandate datorita continutului lor în bifidobacterii, principalele responsabile de buna functionare a intestinelor (si daca intestinele îsi fac datoria ne simtim bine, nu ne balonam si nu ne îngrasam).Bifidobacteriile se gasesc în mod natural în organismul nostru alcatuind flora intestinala si participând la sinteza vitaminelor B si K. Rolul lor este de a împiedica formarea de colonii de bacterii daunatoare care pot favoriza aparitia unor boli precum sindromul colonului iritabil sau boala Crohn. Cantitatea de bifidobacterii din tubul digestiv se diminueaza de-a lungul vietii din cauza tratamentelor cu antibiotice sau a consumului de alcool. De aceea trebuie sa ne sustinem organismul prin includerea în alimentatia zilnica a iaurturilor naturale sau a kefirului. Aceste alimente sunt cu precadere recomandate pentru persoanele sedentare sau cele care nu manânca în mod regulat si echilibrat. Cele mai indicate sunt combinatiile de iaurt cu cereale, legume si fructe. Bifidobacteriile au un rol important în ameliorarea tranzitului intestinal, combaterea constipatiei si a balonarii, prevenirea aparitiei cancerului colorectal.Asadar, reclamele de la televizor nu exagereaza avantajele consumului de iaurt pentru a-si vinde produsul ci, de aceasta data, chiar sunt justificate de importanta deosebita pe care o au bifidobacteriile în buna functionare a organismului nostru si în îmbunatatirea calitatii vietii prin anularea unei situatii cauzatoare de stres. Consuma iaurt ca sa te simti usoara ca un fulg, sanatoasa si plina de energie.

    Legile lui Murphy si astrele


    Desi majoritatea dintre legile lui Murphy ar fi caracterizate ca rautacioase, pesimiste ori pline de viclenie acestea intotdeauna isi gasesc adepti care le considera corecte pentru viata de zi cu zi.
    Berbec: Nu incerca sa te impui sau sa convingi prin manipulare pentru a face o situatie sa mearga. Foloseste direct forta fara sa mai pierzi timpul.
    Taur: Daca iti bati capul cu o anumita problema la care nu gasesti solutia, paseaz-o unui puturos, sigur va gasi calea cea mai usoara de a o rezolva.
    Gemeni: Toti credem in anumite principii, in anumite reguli si legi (fie ele sociale, morale sau de drept)...eu insa cred ca ar trebui sa fie data o lege prin care in fiecare seara trebuie servita macar o doza de bere.
    Rac: Cand doresti cu adevarat sa rezolvi o problema este tare bine sa stii dinainte solutia.
    Leu: Daca vrei sa amani o situatie, un raspuns, un proiect cat mai mult timp, atunci un manager va gasi solutia.
    Fecioara: Desi stii ca exista un raspuns, o solutie la problemele ce te macina, atunci cand ai ceea mai mare nevoie de ea, nu o gasesti.
    Balanta: Daca esti onest, respectul este unul dintre cele mai importante principii din viata ta pentru a obtine succesul. Atunci fa total opusul si o sa obtii succesul dorit.
    Scorpion: Nu crede in minuni sau in noroc, dar sprijina-te pe ele.
    Sagetator: Daca incerci sa vorbesti cat mai logic si mai corect pentru ca toate persoanele ce te asculta sa te poata intelege fii sigur ca unul dintre ei va intelege total gresit ceea ce vrei tu sa spui.
    Capricorn: Cand cauti loialitate, apeleaza la un caine.
    Varsator: Monogamia nu se mosteneste pe cale genetica.
    Pesti: Cel ce este ateu este ca un delfin pe uscat.

    Drumul spre orgasm

    Foarte multe femei nu pot ajunge la orgasm, nu l-au simtit niciodata sau il au doar o data la cateva luni. Este o problema des intalnita mai ales in cazul in care simti ca se apropie, se apropie ... si a disparut fara sa ajungi macar o secunda sa te bucuri de el.
    Ce se intampla?
    1. Gandim prea mult – chiar si in mijlocul unei partide sexuale ne lasam gandurile sa fie inundate de tot felul de intrebari sau ne lasam cuprinse de problemele intalnite pe parcusul zilei. Astfel ca, in loc sa te bucuri de momentul care are si rol terapeutic in a te elibera de stres, noi imbratisam toate aceste ganduri cu bratele deschise. Nu putem face mai multe lucruri odata si bune, asa ca daca faci dragoste atunci toata atentia si simturile tale trebuie sa fie directionate catre el, gandurile, problemele trebuie aruncate langa pat, te vei ocupa de ele mai tarziu.
    2. Preludiul – este un moment foarte important, nu trebuie cumva ignorat, acesta are rolul de a te starni, te a-ti ispiti simturile la maxim, este ca o prajitura ce te tenteaza sa o mananci cand tu tii de fapt dieta.
    3. Imperfectiuni – in mijlocul partidei este ultimul loc in care trebuie sa iti analizezi partenerul (de exemplu: in timp ce iti saruta gatul, tu iti spui „parca are urechile cam mari”), acestea ganduri iti alunga orgasmul cat ai clipi.
    4. Probleme de cuplu – cu atat mai putin nu este locul si momentul sa iti amintesti ca de ceva timp el nu ti-a mai luat flori sau ca ieri a privit o fata cam lung si l-ai observat si iti sta pe limba sa ii reprosezi, mai bine te concentrezi sa-l scoti din minti ca sa ii readuci aminte ce iubita apetisanta are langa el si numai pentru el.
    5. Concentreaza-te asupra ta si a lui, asupra trupurilor voastre, a gustului pe care o are pielea lui cand il saruti, asupra mainii lui cand te atinge, tot ce este in afara acestui subiect nu are ce cauta in gandurile tale.
    6. Clitorisul – stimularea lui este foarte importanta, iar tinand cont ca majoritatea orgasmelor la femei sunt declansate cu ajutorul lui, devine esential ca acesta sa detina atentia partenerului, dar chiar si tu poti oferi o mana de ajutor.
    Daca reusesti sa indeplinesti etapele de mai sus atunci poti ajunge la orgasm si te poti bucura de placerea ce iti este oferita din plin. Nu uita, nu trebuie decat sa te relaxezi si sa te lasi iubita si sa iubesti, restul va veni de la sine.

    Destinul sta in palma ta


    Unii dintre noi suntem curiosi in a sti ce ne rezerva viitorul, iar altii nici nu vor sa auda de asa ceva deoarece prefera sa descopere singuri ce ii asteapta. Indiferent daca veti crede sau nu in ceea ce vi se spune despre propriul viitor, exista acel strop de indoiala si de curiozitate care te face sa-ti pui intrebari. Fiecare dintre noi putem trage cu ochiul asupra lucrurilor ce ne asteapta doar deschizand palma sub propriii ochii si citind cu atentie liniile trasate de destin.

    Chiromantia este o adevarata arta in ce priveste citirea destinului in palma si ce poti afla dupa forma mainii, a degetelor sau a liniilor palmei; exista de peste sute de ani si a fost folosita de faraoni si de regi pentru a descoperi ce le rezerva soarta. Deci ... priveste-ti palma si descopera ce scrie in ea.

    La baza exista trei linii importante, linia inimii, linia vietii si linia capului.

    A. Linia inimii

    Linia incepe de sub degetul mic si se termina sub degetul mijlociu. Ea ofera informatii cu privire la: sentimente, starea ta afectiva, felul in care iubesti si modul in care privesti dragostea, precum si obstacolele ce le vei intampina.

    Caracteristicile liniei inimii:

    - daca linia iese mult in evidenta inseamna: mult foc si pasiune, dorinta, gelozie, implicare totala.

    - daca linia este usor mai difuza inseamna: o usoara raceala a sentimentelor, nu-ti pui pe masa inima, cu greu iti expui sentimentele sau spui ceea ce simti si exista mari sanse sa intalnesti persoane care sa-si arate cu greu sentimentele ce ti le poarta.

    - daca linia porneste mult de sub inelar aceasta denota usurinta in expunerea sentimentelor, placerea de a iubi si de a arata aceasta iubire tuturor celor din jur; daca linia incepe mai de la mijloc arata ghinion in dragoste, multe lacrimi si suferinta pana se intalnesc sufletele pereche.

    - cand linia se termina sub degetul mijlociu arata faptul ca exista multe iubiri in viata ta, inima se ofera foarte usor; in schimb daca linia se termina aproape sub aratator arata dorinta de a fi in centrul atentiei si dorinta de a fi lumina si nucleul partenerului tau.


    B. Linia capului

    Linia incepe de sub degetul aratator si parcurge palma pana proape de degetul mic sub linia inimii. Aceasta reprezinta cunoastere, inteligenta, modalitati de reusita in cariera si succesul pe plan profesional.

    - daca linia capului porneste de sub degetul aratator inseamna ca: esti un lider cu un spirit foarte ascutit, stii sa risti si sa investesti pentru a avea succes pe plan profesional, poti avea cu usurinta un viitor stralucit daca profiti de sansele ce iti apar in cale.

    - daca linia capului porneste din cea a vietii inseamna ca: esti rationala si atenta la orice faci, dar in acelasi timp, atentie, sunt persoane in jurul tau ce te pot manipula chiar daca tu nu i-ai crede niciodata in stare de asa ceva.

    - o linie dreapta reprezinta un caracter de antrepenor si simt practic.

    - o linie curbata reprezinta multa poezie, nu pune foarte mult accent pe partea materiala ci mai mult pe cea spirituala.


    C. Linia vietii

    Linia incepe deasupra degetului mare, formeaza un arc si se termina deasupra incheieturii. Ea arata daca vei avea o viata lunga sau scurta, daca vei intampina multe obstacole sau vei avea o viata lina si fericita.

    - o linie a vietii dreapta, fara neregularitati reprezinta o viata lunga, sanatoasa, fericita, in care vei iesi cu usurinta din toate problemele pe care le vei intalni.

    - o linie care este intersectata de foarte multe linii micute, ca un lant, sau care se intalneste la un moment dat cu alta linie mai mare prevede probleme cu sanatatea, accident sau vei trece prin suferinte ce vor lasa rani adanci, trebuie sa fii in permanenta atenta si sa mergi cat mai des la medic.

    - o linie a vietii care incepe sub degetul aratator reprezinta o persoana cu caracter foarte puternic, care poate sa duca la capat tot ceea ce isi propune, trebuie doar sa tinteasca cat mai sus.

    - o linie scurta reprezita o viata curmata brusc, dar care va fi o viata implinita din toate punctele de vedere, financiar cat si personal.

    Ce spune culoarea favorita despre tine

    Ce spune culoarea ta despre tine? Preferinta pentru o anumita culoare si nu o alta poate evidentia cu usurinta trasaturi ale personalitatii tale. In cele mai multe cazuri alegi acea culoare sa te reprezinte atat in plan vestimentar sau prin machiaj cat si in decorarea spatiului in care locuiesti.

    ROSU: esti o persoana plina de viata, careia ii place sa se bucure si sa guste fiecare moment care conteaza. Rar esti impulsiva, dar ai tendinta de a avea si un caracter schimbator, acum zambesti si esti vesela si in urmatorul minut scoti flacari din cauza nervilor. Compasiunea este o trasatura intalnita des la tine, povestile oamenilor te ating si vrei sa faci ceva ca sa-i poti ajuta, atentie insa ca multe persoane vor dori sa profite de pe urma acestei trasaturi si o sa incerce sa te influenteze. Privesti viata cu foarte mult optimism, dar asta nu inseamna ca nu te plangi si nu spui nimic atunci cand ceva te deranjeaza. Esti spontana si iti faci cunoscute parerile in legatura cu anumite situatii. Din cauza ca iti place sa iubesti, flirtezi si cu alte persoane in afara propriului partener insa daca iubesti cu adevarat nimic nu te va putea dezlipi de langa cel care ti-a cucerit inima.

    PORTOCALIU: esti o persoana cu un suflet mare si de o loialitate ce rar se gaseste. Esti sociabila, dar in acelasi timp cu greu iti spui propria opinie, in general lasi pe altii sa-si spuna gandurile, iar tu doar aprobi sau negi. Esti generoasa, sincera, tii mult la prieteniile adevarate si ai merge si pana la captul lumii daca acest lucru ti s-ar cere.

    GALBEN: esti plina de imaginatie si ai o energie in doze enorme. Iti place sa fii organizata, totul sa fie bine pus la punct, nu iti este frica sa muncesti. In adancul inimii esti o persoana timida care nu vrea decat sa fie inteleasa, ascultata, iubita. Poate inca nu stii asta, dar multe persoane din jurul tau admira faptul ca inspiri respect si esti prudenta in tot ce faci.

    VERDE: esti un cetatean in toata puterea cuvantului; iti place sa te implici in activitati sociale, sa fii informata despre tot ce se intampla, de aceea de cate ori ai ocazia citesti ziarul, asculti stirile etc. Sinceritatea si ambitia ta ii fac pe toti cei din jur sa se simta norocosi ca te cunosc. Tii foarte mult la familie, aceasta este pe primul loc. Ai abilitatea de a da sfaturi bune si de a-i ajuta pe oameni sa se regaseasca. Ai o cultura generala de invidiat.

    ALBASTRU: rezisti foarte bine la conditii de stres deoarece te ghidezi dupa principii foarte bune. Iti controlezi foarte bine sentimentele si dorintele insa cand vine vorba de altii devii foarte sensibila si vrei sa faci orice pentru a-i ajuta. Vrei sa ai o viata linistita, cu strictul necesar pentru a fi fericita alaturi de un partener de care ai vrea sa fii alaturi toata viata.

    MOV: esti foarte isteata, tot timpul gasesti exact replica ce il atinge pe cel de langa tine. Prinzi cu privirea toate micile detalii peste care restul oamenilor trec cu usurinta. Te infurii la cea mai mica provocare si nu ti place ca cineva sa se lege de tine si cu atat mai putin nu ai sa fii tu persoana care sa taca. Uneori esti posesiva cu lucrurile tale, nu iti place sa imparti. Intotdeauna incerci sa aduci zambetul pe buzele celor din jurul tau.

    MARO: persoana meticuloasa cand vine vorba de serviciu, cheltuitoare cand vine vorba de bani si de neclintit in ce priveste principiile in care crede. Nu esti o persoana impulsiva, ci rationala, care intotdeauna se gandeste de doua ori inainte sa ia o hotarare sau sa actioneze.
    Ai un spirit aventurier, iti place sa incerci lucruri noi, dar cel mai mult vrei sa-i uimesti pe cei care te subestimeaza.

    Ghicitul in carti: Cum imparti cartile?


    Inainte de a imparti cartile si de a le aseza pentru a le citi acestea trebuie foarte bine amestecate, iar in tot acest timp trebuie sa te gandesti in permanenta la problema sau intrebarea la care vrei sa obtii un raspuns. Dupa care va trebui sa asezi cartile intr-o anumita ordine in fata ta. In randurile de mai jos veti intalni cateva moduri in care puteti citi cartile si pentru a va fi mai usor trebuie sa retineti unele caracteristici si semnificatii generale ale lor precum:

    Inima - Apa (prietenie, dragoste, fericire);
    Romb - Pamant (cariera si bani);
    Trefla - Foc (afaceri, ambitie, reusite);
    Frunza - Aer (barfa, provocare, mesaj, suparari).

    - cand vrei sa obtii un raspuns rapid la o intrebare sau problema, aseaza toate cartile in fata ta in forma unui arc apoi usor plimbi palma deasupra lor, in momentul in care iti simti palma ca devine mai grea deasupra unei anumite carti te opresti si citesti cartea.

    - o alta modalitatea este tragerea celor trei carti ale destinului, prima carte trasa reprezinta trecutul, a doua prezentul, a treia viitorul. Cand alegi cele trei carti acestea nu se mai aseaza in forma unui arc ci se pun intr-un bol din care extragi fiecare carte pe rand.

    - atunci cand faci o citire mai generala, de exemplu nu numai cu privire la o anumita problema ci la intreaga perioada in care te afli, imparte cartile in 5 arcuri, in mod egal. Din fiecare grupa trage cate trei carti pentru una din aceste categorii: "Tu", "Familia ta", "Prietenii tai".

    Citirea cartilor depinde in mare parte si de karma pe care o ai tu si de gradul de sensibilite pe care il detii sau mai bine-zis acel simt care te face sa stii lucruri fara sa-ti dai seama cum este posibil asa ceva. Atunci cand citesti pentru altcineva cartile trebuie alese de persoana respectiva si daca iti este o persoana apropiata incearca sa fii cat mai obiectiv si nu te lasa influentat de ceea ce stii deja despre viata sau situatia data.

    Ghicitul in carti: Semnificatia cartilor de joc

    Cu mult inainte sa folosim cartile de joc pentru poker, septica, popa-prostu sau solitare acestea erau folosite pentru scopuri divine si pentru a citi viitorul. Odata ce cunosti semnificatia cartilor de baza si cum poti jongla cu acestea incearca sa alegi o impartire a cartilor potrivita tie sau persoanei careia vrei sa-i ghicesti viitorul. Mai mult, pentru a face o citire rapida si pentru a avea un raspuns la problema ta poti selecta si o singura carte care sa-ti vorbeasca despre ea.
    Ce inseamna cartile de joc?
    Inima- As de inima: dragoste si fericire, casa, scrisoare de iubire.- Regele de inima: barbat responsabil, cu o inima buna; cand se gaseste alaturi de o carte tot de inima inseamna dragoste. Cand este alaturi de trefla inseamna sfat. Totodata reprezinta cartea afectiunii, un om ce tine cu adevarat la tine. Este o persoana ce te ajuta imediat ce ii ceri asta. Actiunile sale ii dezvaluie bunatatea si ingrijorarea.- Regina de inima: are aceleasi caracteristici ca ale regelui de inima, predominant afectiune si bunatate.- Valetul de inima: prietenie, un admirator tanar, impulsivitate.- 10 de inima: noroc, succes. Aceasta carte arata noroc dupa o perioada dificila.- 9 de inima: este cartea dorintelor, o dorinta/un vis implinit.- 8 de inima: un dar/o vizita neasteptata; o invitatie.- 7 de inima: cineva care este indragostit de tine, dar pentru care tu nu simti nimic, acesta este insistent; atentie, pentru ca dragostea lui este mai mult o boala decat un sentiment real.- 6 de inima: cineva are grija de tine si de nevoile tale, este alaturi de tine cand te astepti mai putin.- 5 de inima: gelozie, invidie.- 4 de inima: calatorie, schimbare de casa sau la serviciu.- 3 de inima: indica probleme sentimentale, incertitudine in privinta a cum sa iubesti sau pe cine sa iubesti.- 2 de inima: un parteneriat de succes sau logodna, este cartea ce indica putere si sprijin provenit din partea partenerului.
    Trefla- As de trefla: bogatie, prosperitate, bani neasteptati. Insa ai grija ca daca nu administrezi cu atentie acesti bani pot disparea la fel de repede cum au aparut.- Regele de trefla: orgolios, incapatanat, un barbat puternic, care este generos, dar nu arata acest lucru tuturor (prefera sa ramana anonim).- Regina de trefla: la prima vedere pare rece, dar iti poate oferi ajutor/sfaturi foarte bune si poti avea incredere in ea.- Valetul de trefla: este un tanar popular, foarte increzator in el si are spirit de jucator pe toate planurile.- 10 de trefla: noroc in bani, succes profesional, o calatorie acum ar putea insemna o dragoste/un prieten nou.- 9 de trefla: reusita sau o casatorie ce aduce o stare materiala buna.- 8 de trefla: probleme la munca/afaceri ce pot fi legate de gelozie.- 7 de trefla: succes profesional, dar si probleme cu sexul opus (nu va intelegeti cu cineva), o schimbare la nivel profesional poate fi vorba de o promovare sau schimbarea locului de munca.- 6 de trefla: ai parte de bani.- 5 de trefla: o prietenie, o alianta noua.- 4 de trefla: atentie, comporta-te frumos cu cei din jur altfel acestia la nevoie iti vor infige cutitul in spate.- 3 de trefle: iubire si fericire; o casnicie fericita; o propunere pe termen lung favorabila; o a doua sansa, - 2 de trefla: un obstacol in calea succesului, barfa rea.
    Frunza- As de frunza: ghinion, uneori asociat si cu moartea, cel mai adesea inseamna un sfarsit dificil.- Regele de frunza: un om ambitios, care ar fi in stare de orice pentru a-si atinge scopurile.- Regina de frunza: vaduva sau divortata, o femeie de care trebuie sa te pazesti, nu-ti vrea binele.- Valetul de frunza: un tanar ostil, gelos, care cere in permanenta atentia.- 10 de frunza: griji, vesti proaste.- 9 de frunza: boala, accident, ghinion.- 8 de frunza: ispita, ghinion, pericol, suparari.- 7 de frunza: vei primi un sfat pe care nu trebuie sa-l urmezi; pierdere; este un obstacul in calea succesului tau, cineva comploteaza impotriva ta.- 6 de frunza: mici schimbari si imbunatatiri. - 5 de frunza: opuneri si obstacole temporare, indica ceva negativ, o depresie sau o persoana.- 4 de frunza: mici griji si probleme; probleme financiare, pierderi personale.- 3 de frunza: ruperi in relatia cu partenerul, este o carte ce indica prezenta unei persoane neinvitate ce influenteaza relatia voastra.- 2 de frunza: sfarsitul unei relatii sau a unui proces, este o carte ce indica infidelitatea.
    Romb- As de romb: schimbare, un mesaj adesea despre bani si in general vesti bune.- Regele de romb: o persoana cu autoritate, cu statut bun si influenta.- Regina de romb: ii place barfa, nu face rau prin fapte, dar cuvintele ei reusesc sa aduca multe probleme.- Valetul de romb: o persoana ce aduce vesti in general negative.- 10 de romb: schimbarea statutului financiar inspre bine.- 9 de romb: o noua afacere, neliniste, o schimbare de locuinta.- 8 de romb: slujba noua, o schimbare.- 7 de romb: vesti financiare.- 6 de romb: probleme in relatie.- 5 de romb: fericire si succes, schimbare inspre bine; o nastere, noi proiecte.- 4 de romb: o persoana mai in varsta iti ofera un sfat bun- 3 de romb: justitie, dispute.- 2 de romb: un parteneriat de afaceri; o schimbare in relatie.

    Punctul lui de vedere :: Barbati vs femei - Cine e mai superficial?

    Cea mai usoara cale pentru a evalua o potentiala partenera cand vine vorba de barbati este scala de la 1 la 10 prin care simplifici foarte mult lucrurile si nu trebuie sa mai faci apel la tot felul de epitete. Se poate argumenta astfel la nesfarsit daca o nota este data pe merit sau daca domnisoara in cauza are ceva "pile" prin juriu insa de simplu este simplu si eviti pe aceasta cale o sumedenie de confuzii sau comentarii suplimentare.
    Dupa ce se ghideaza totusi un barbat atunci cand hotaraste cam cat de atragatoare este o femeie nu e prea dificil de aflat intrucat se cam stie ca in general primeaza aspectul fizic unde foarte greu se poate face rabat de la standardele deja incetatenite ale frumusetii feminine. In rest, daca intrebi un barbat cam ce altceva apreciaza la o femeie fie va dori sa schimbe subiectul fie va oferi un raspuns la intamplare ca sa scape repede de corvoada unei astfel de analize profunde.
    In ce priveste romantismul poti primi orice dovada de afectiune de la un barbat, dar de obicei aceasta va fi una directa si mai putin invaluita in mister. Si aici barbatii se vor limita in general la manifestarile fizice, vor oferi cadouri si chiar vor spala sau gati in locul partenerei, dar cam atat, fara inventivitate prea multa si fara complexitatea de sentimente si trairi pe care le afiseaza si le experimenteaza atat de des o femeie aflata intr-o relatie romantica, dorindu-si parca sa comprime toata capacitatea ei de a iubi si intr-o singura saptamana, daca acest lucru va fi posibil.
    Se prea poate ca femeile sa nu aiba un sistem clar de evaluare a barbatilor pentru ca la ele, mai putin in cazul adolescentelor, nu exista nici scala de notare a unui barbat, nici alte forme vizibile prin care ele sa decida ce barbat este mai bun si care dintre ei nu prea merita multa atentie. Uneori insa ai impresia atunci cand te afli intr-o astfel de situatie ca barbat ca femeile te pun sub un fel de lupa biologica si ca te scruteaza in detaliu pentru a obtine astfel cat mai multe informatii nu doar despre tine, dar si despre familie, fostele relatii, locuinta si asa mai departe. Analiza unei femei este deci situata la niveluri ceva mai profunde pe cand barbatii se multumesc doar cu nivelul de suprafata.
    In zilele noastre exista si mici abateri de la regula, dar in general se pare ca femeile procedeaza astfel deoarece, spre deosebire de barbati, in lumea lor nu exista prea multi prieteni sau alternative la tipul clasic de relatie romantica si este bine sa alegi intotdeauna corect pentru ca altfel risti sa te risipesti si sa ajungi la batranete fara a fi simtit nimic din bucuriile dragostei si ale prieteniei. In plus, intre femei nu exista intelegerea mutuala pe care o mai vezi pe la barbati ele aflandu-se parca intr-un fel de competitie una cu alta care nu prea ajuta mult la transparenta de care este nevoie atunci cand vrei sa intelegi mai usor lumea aceasta a sexului frumos.
    Culmea este ca in ciuda celor spuse mai sus greselile cele mai mari se pare ca le fac tot femeile desi ele sunt cele care analizeaza si aprofundeaza totul pana in cel mai mic detaliu de unde concluzia ca parca tot barbatii ar avea, dar nu se stie prea clar de ce, dreptate in preferinta lor pentru gratie si frumusete. Poate ca femeile, fara sa isi dea seama uita un lucru foarte important, respectiv sa isi asume si niste riscuri asa cum procedeaza barbatii si sa nu se agate cu disperare de o sansa oferita de viata de zi cu zi continuand sa spere ca totul e inca posibil chiar si dupa cel mai grav esec in dragoste. De ce sa-ti bati prea mult capul daca oricum depinzi de atat de multi factori externi incat niciodata nu vei reusi sa poti proteja corespunzator bruma ta de fericire de amenintari mai mult sau mai putin reale.

    Ce isi doresc femeile de la barbati?

    Barbatii cred ca femeile ori cer prea mult de la ei, ori ca nu le inteleg toanele, ca avem fite si prea multe pretentii, ca nu-i intelegem si ca niciodata nu suntem multumite de ei. Adevarul este ca nici noi uneori nu le facem viata prea usoara si cerem mai multa atentie de la ei decat le oferim noi, dar asta se intampla deoarece femeile se implica mai mult emotional si sufera usor din motive pe care barbatii le cred mai degraba lipsite de importanta.
    De aceea si necesitatea acordarii unui grad mai mare de atentie la problemele feminine spre deosebire de cele masculine unde este ceva mai usor. Pentru a le veni in ajutor saracutilor barbati mai jos veti putea gasi doar o mica parte din lucrurile pe care si le doresc femeile pentru a fi fericite intr-o relatie si multumite intru toate de partenerii lor. Si asta pentru ca, domnilor, nu trebuie sa uitati un lucru: atat timp cat femeia este fericita si voi veti fi fericiti.
    - femeile vor ca barbatii sa inspire protectie nu sa se comporta ca niste lasi care ar fugi imediat ce apare un pericol.
    - chiar daca a trecut ceva timp de cand ati inceput o relatie nu va bagati mainile in buzunar si va asezati confortabil pe canapea, oferiti-ne si cate o floare din cand in cand (gesturi din acestea care par mici pentru voi sunt totul pentru noi).
    - daca ea este nervoasa si tipa incercand sa scape de surplusul emotional, nu tipa inapoi ci stai linistit, ascult-o si, dupa ce se descarca, ia-o in brate si spune-i ca o iubesti.
    - femeile isi mai doresc nu doar barbati puternici, ci si parteneri in care pot avea incredere si care le fac sa zambeasca.
    - cumpara-i mici cadouri nu numai de ziua ei sau de Sf. Valentin ci si in alte momente cand ea s-ar astepta cel mai putin sau fa-i mici suprize precum un masaj neasteptat etc.
    - nu uita sa o strangi in brate, sa o alinti si sa-i spui ce mult inseamna ea pentru tine.
    - femeile isi doresc respect si in acelasi timp comunicare, daca este vreo problema in relatie sau chiar se iveste o cearta nu te inchide in tine lasand totul pentru a doua zi si sperand ca problema o sa dispara ca prin minune ci vorbeste-i calm ca sa descoperiti impreuna care este solutia ce trebuie luata in acea situatie. Daca fugi sau te inchizi in tine asta nu va face decat sa agravezi lucrurile.
    - femeile isi mai doresc sa fiti optimisti, dinamici si muncitori, nu sa leneviti toata ziua sau sa iesiti la bar cu baietii in fiecare seara.
    - femeile isi doresc barbati care sa le aprecieze, astfel daca ea pregateste o cina romantica sau va ofera un cadou, ori va intelege in anumite situatii, apreciati acest lucru la ea si spuneti-i cat este de important ca v-a oferit acel cadou sau ca v-a inteles candva sau ca va gateste atat de bine.Acestea sunt doar cateva din lucrurile pe care femeile si le doresc de la barbati, mici secrete care va vor face relatia mult mai fericita.