Punctul lui de vedere :: Arta seductiei

In zilele noastre cavalerismul nu mai poate functiona la fel de eficient ca in vremurile de mult apuse in parte din cauza efectelor feminismului si in parte deoarece s-au cam schimbat mult regulile de eticheta sociala de cand cu succesul imens de care s-a bucurat revolutia sexuala in multiplele sale etape. Normele vechi nu mai functioneaza la fel de bine si nici nu a aparut inca o preocupare la nivel educational prin care sa inveti cam ce ai de facut cand te afli in compania unei femei moderne.
Astazi un barbat nu mai stie foarte clar care sunt pasii de urmat in relatia cu o femeie pentru ca de multe ori ceea ce crezi ca se asteapta de la tine are un efect contrar si nu cel scontat. De la simpla oferire a unui scaun in mijloacele de transport in comun pana la comportamentul potrivit la o intalnire romantica reactiile femeilor sunt dintre cele mai variate transformand tot acest proces de relationare in ceva deosebit de confuz si lipsit de orice standarde sigure.
Uneori cavalerismul da cele mai bune roade cand este folosit exact ca in timpurile sale de aur, dar alteori te poti trezi cu reprosuri dure sau reactii de respingere doar pentru ca ai indraznit sa saruti mana unei femei sau i-ai oferit un pranz la restaurant in locul unei mese pe apucate la pizzeria din coltul strazii. De aici si presiunea exercitata asupra tinerilor obligati sa se adapteze la noile standarde si sa renunte complet la modelul gentlemanului ideal pentru o imagine noua si destul de lipsita de consistenta a barbatului modern complet ratacit printre meandrele mintii feminine.
Ciudat totusi, dar si plin de perspective sumbre pentru viitorul cavalerismului este faptul ca majoritatea femeilor au o mentalitate aparent diferita de cea din trecut doar in situatiile care nu implica aspecte de natura financiara si sunt destul previzibile de fiecare data cand banii isi fac simtita prezenta. Astfel ele vor accepta cu placere ca barbatul sa plateasca iesirile in oras sau scurtele escapade din weekend, benzina inclusiv, insa fara ca prin asta sa se simta in vreun fel obligate sa multumeasca ba chiar privind asemenea lucruri ca pe ceva foarte natural. Si, tot din acest punct de vedere, ele te vor trata cu raceala daca le vei propune impartirea costurilor sau chiar suportarea integrala a acestora.
Pe de alta parte se pare ca au scazut simtitor si standardele estetice in ce ii priveste pe barbati, foarte multe preferand nu un partener placut si curat ci multumindu-se cu unul abia acceptabil din acest punct de vedere, dar care le poate satisface necesitatile fara prea multe eforturi de convingere din partea lor. Intr-un fel ar parea ca goana aceasta dupa independenta si drepturi egale a reusit sa scoata la iveala partea cea mai rea a femeilor aducandu-le la punctul in care accepta orice doar pentru a nu arata ca regreta si ele ca multi dintre barbati regulile simple si functionale din trecut care faceau totul sa fie si clar si lipsit de promiscuitate.
Mai rau decat orice este faptul ca si femeile au devenit deosebit de bataioase in ultima vreme contrazicand orice studiu psihologic care le incadra totusi in categoria persoanelor rezonabile si lipsite de instincte violente. La fel ca si multi dintre barbati in prezent si femeile refuza dialogul rational, nu mai asculta pana la capat tot ceea ce este de spus si contrazic doar de dragul discutiei fara a parea ca isi mai dau seama de implicatiile unui astfel de comportament. Ba uneori recurg si la un limbaj deosebit de acid si chiar la gesturi fizice amenintatoare atunci cand nu pot sa se impuna prin alte mijloace. Exact ca si barbatii iata ca si femeile pot face dovada completei lipse de responsabilitate in absenta unor reguli de conduita care sa le impuna un comportament adecvat.
Un fapt imbucurator este ca, din dorinta lor de a ii egala pe barbati in toate, femeile au descoperit ca pot fi si buni mesteri sau buni tehnicieni ele reusind in prezent sa se descurce singure in situatii care altadata cereau obligatoriu prezenta unui barbat. De aceea si refuzul cu care te trezesti uneori cand doresti sa ii deschizi o usa sau cand vrei sa ii repari cine stie ce dispozitiv defect. Femeile pot fi foarte incapatanate in astfel de situatii ele preferand sa faca treaba cu mana lor si pentru a dobandi mai multa experienta, dar si pentru a-si afirma independenta si din acest punct de vedere. La fel se intampla si in cazul sugestiilor in plan intelectual sau comportamental cand poti fi serios repezit daca nu renunti la astfel de idei parintesti.
Ca barbat trebuie totusi sa te adaptezi schimbarilor si sa speri ca intr-adevar femeile chiar stiu unde se indreapta pentru ca altfel e destul de trist sa vezi ca feminismul sau alte curente ideologice nu fac altceva decat sa elimine complet o mentalitate civilizata fara a pune mai nimic in loc. Desi par puternici si atotstiutori barbatii sunt de felul lor niste fiinte limitate care au nevoie de specificul feminin in mod constant pentru a reusi sa se depaseasca si acesta este unul dintre lucrurile care in prezent le este refuzat facandu-i sa devina nu doar frustrati, dar si cam ai nimanui si mai insingurati decat inainte.