Cum sa scapi sau sa previi mahmureala!

Ca la orice petrecere de sarbatori, preparatele culinare sunt stropite din belsug cu alcool. Tocmai acesta este motivul pentru care nu putini sunt aceia care au puternic de suferit dupa aceea: tulburari ale aparatului digestiv si bine cunoscuta... mahmureala.

Multor persoane le creeaza un sentiment de buna dispozitie, le creste apetitul si placerea de a manca, anuleaza tensiuni si inhibitii. Insa, a doua zi pentru unii este un adevarat chin, in special pentru cei care obisnuiesc sa intreaca masura. Din pacate, femeile sunt cele care cad prada alcoolului mult mai usor.

Potrivit studiilor de specialitate, o anumita parte din alcool absorbit este imediat degradata in stomac de o enzima, iar in cazul doamnelor concentratia acestei substante este mult mai mica. Aceasta este si explicatia pentru faptul ca femeile „se ametesc” mult mai usor.

Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa va dregeti dupa ce ati baut mai multe pahare de alcool:

Mancati! In primul rand este indicat sa mancati, deoarece alimentele temporizeaza absorbtia alcoolului si ii diminueaza efectele. Sunt recomandate alimentele grase deoarece hidratii de carbon din painea prajita, proteinele din oua si grasimea din carnati va vor ajuta sa alungati mahmureala.

Beti cat mai multa apa! Deshidratarea provocata de alcool este principala cauza a mahmurelii. Incercati sa alternati bauturile alcoolice cu cele racoritoare (apa minerala, sucuri de fructe) si beti cel putin doua pahare cu apa inainte de a va duce la culcare.

Aplicati cataplasme pe frunte! Daca deja aveti migrene, foarte eficiente sunt cataplasmele din faina de mustar sau menta aplicate in zona cefei, a fruntii si a talpilor. De asemenea cateva cuburi de gheata se pot dovedi de mare ajutor.

Beti ceaiuri cu miere! Nu este o noutate ca dupa un chef, cand apare senzatia de mahmureala, pentru revenire sunt suficiente cateva linguri de miere de albine poliflora, diluata intr-un ceai diuretic caldut.