Punctul lui de vedere :: Barbati vs femei - Cine e mai superficial?

Cea mai usoara cale pentru a evalua o potentiala partenera cand vine vorba de barbati este scala de la 1 la 10 prin care simplifici foarte mult lucrurile si nu trebuie sa mai faci apel la tot felul de epitete. Se poate argumenta astfel la nesfarsit daca o nota este data pe merit sau daca domnisoara in cauza are ceva "pile" prin juriu insa de simplu este simplu si eviti pe aceasta cale o sumedenie de confuzii sau comentarii suplimentare.
Dupa ce se ghideaza totusi un barbat atunci cand hotaraste cam cat de atragatoare este o femeie nu e prea dificil de aflat intrucat se cam stie ca in general primeaza aspectul fizic unde foarte greu se poate face rabat de la standardele deja incetatenite ale frumusetii feminine. In rest, daca intrebi un barbat cam ce altceva apreciaza la o femeie fie va dori sa schimbe subiectul fie va oferi un raspuns la intamplare ca sa scape repede de corvoada unei astfel de analize profunde.
In ce priveste romantismul poti primi orice dovada de afectiune de la un barbat, dar de obicei aceasta va fi una directa si mai putin invaluita in mister. Si aici barbatii se vor limita in general la manifestarile fizice, vor oferi cadouri si chiar vor spala sau gati in locul partenerei, dar cam atat, fara inventivitate prea multa si fara complexitatea de sentimente si trairi pe care le afiseaza si le experimenteaza atat de des o femeie aflata intr-o relatie romantica, dorindu-si parca sa comprime toata capacitatea ei de a iubi si intr-o singura saptamana, daca acest lucru va fi posibil.
Se prea poate ca femeile sa nu aiba un sistem clar de evaluare a barbatilor pentru ca la ele, mai putin in cazul adolescentelor, nu exista nici scala de notare a unui barbat, nici alte forme vizibile prin care ele sa decida ce barbat este mai bun si care dintre ei nu prea merita multa atentie. Uneori insa ai impresia atunci cand te afli intr-o astfel de situatie ca barbat ca femeile te pun sub un fel de lupa biologica si ca te scruteaza in detaliu pentru a obtine astfel cat mai multe informatii nu doar despre tine, dar si despre familie, fostele relatii, locuinta si asa mai departe. Analiza unei femei este deci situata la niveluri ceva mai profunde pe cand barbatii se multumesc doar cu nivelul de suprafata.
In zilele noastre exista si mici abateri de la regula, dar in general se pare ca femeile procedeaza astfel deoarece, spre deosebire de barbati, in lumea lor nu exista prea multi prieteni sau alternative la tipul clasic de relatie romantica si este bine sa alegi intotdeauna corect pentru ca altfel risti sa te risipesti si sa ajungi la batranete fara a fi simtit nimic din bucuriile dragostei si ale prieteniei. In plus, intre femei nu exista intelegerea mutuala pe care o mai vezi pe la barbati ele aflandu-se parca intr-un fel de competitie una cu alta care nu prea ajuta mult la transparenta de care este nevoie atunci cand vrei sa intelegi mai usor lumea aceasta a sexului frumos.
Culmea este ca in ciuda celor spuse mai sus greselile cele mai mari se pare ca le fac tot femeile desi ele sunt cele care analizeaza si aprofundeaza totul pana in cel mai mic detaliu de unde concluzia ca parca tot barbatii ar avea, dar nu se stie prea clar de ce, dreptate in preferinta lor pentru gratie si frumusete. Poate ca femeile, fara sa isi dea seama uita un lucru foarte important, respectiv sa isi asume si niste riscuri asa cum procedeaza barbatii si sa nu se agate cu disperare de o sansa oferita de viata de zi cu zi continuand sa spere ca totul e inca posibil chiar si dupa cel mai grav esec in dragoste. De ce sa-ti bati prea mult capul daca oricum depinzi de atat de multi factori externi incat niciodata nu vei reusi sa poti proteja corespunzator bruma ta de fericire de amenintari mai mult sau mai putin reale.