Botox - tinerete artificiala


Am capatat o obsesie în a privi cu atentie femeile mai în vârsta care au tenul foarte întins pentru a identifica influenta botoxului în acea tinerete simulata. Este foarte usor de recunoscut o astfel de interventie, deoarece chipul îsi pierde expresivitatea creând impresia unei figurine de ceara. Dar ce este botoxul asta care a revolutionat chirurgia estetica?
Botoxul, sau toxina botulinica de tip A este o substanta care are ca efect paralizarea musculaturii faciale pentru ca în timp sa fie absorbita în piele. Suna îngrozitor dar, cu toate astea, multe vedete si nu numai apeleaza la ea pentru a scapa de riduri. Paralizând musculatura aceasta nu se mai contracta, cuta ridului se umple si nu mai reapare atât timp cât muschiul nu actioneaza. Efectul este unul temporar, 2-4 luni, iar dupa ce substanta este absorbita de piele, muschiul îsi reia activitatea, ridurile îsi fac din nou simtita prezenta si este necesara o noua injectare.

Procedura este foarte simpla, botoxul se injecteaza în zona ridata, nefiind nevoie nici de anestezie, nici de recuperare ulterioara. Totul se desfasoara rapid si eficient si orice femeie poate intra în cabinet batrâna si ridata si poate iesi tânara, cu pielea neteda.

Injectia cu botox nu se recomanda persoanelor cu tulburari psihice, cu boli neurologice sau afectiuni neuromusculare.
Ti-am prezentat aceste informatii nu pentru ca ai avea nevoie de o astfel de interventie ci pentru a sti mai multe despre substanta minune despre care auzim vorbindu-se atât de des. Nu ma pot pune înca în pielea celor care nu mai suporta ridurile si sunt dispuse sa faca orice pentru a scapa de ele, dar nu ma pot abtine sa nu ma întreb daca nu este de preferat o alta solutie decât botoxul care îti întinde pielea dar te face sa arati inuman, ca o papusa fara emotii.