Piept de pui cu orez


Îti prezint o reteta foarte usor de preparat, foarte gustoasa si sanatoasa. Ai nevoie de: 1 piept de pui, orez cu bobul lung, 3 ardei grasi (unul galben, unul verde si unul rosu), 1 ceapa, usturoi, sos de soia, marar, curry, oregano, ardei iute, sare, piper, putin unt.Spala bine pieptul de pui si taie-l fâsii. Topeste într-o tigaie untul si adauga pieptul amestecând mereu pentru ca el sa-si schimbe culoarea pe toate partile. Adauga 2 catei de usturoi pisati, oregano, ardeiul iute taiat marunt (ai grija sa îndepartezi semintele si nervurile din interior). Toarna apa cât sa acoperi totul si acopera tigaia cu un capac. Gateste la foc mic pâna se patrunde carnea. Când s-a evaporat toata apa, rumeneste putin pieptul de pui.Într-o tigaie gen woc pune un strop de ulei si încinge-l bine. Spala orezul si strecoara-l bine de apa. Taie ardeii grasi în fâsii lungi si subtiri. Ceapa toac-o cât poti de marunt. Când tigaia s-a încins adauga ingredientele despre care tocmai ti-am vorbit si amesteca bine. Adauga sos de soia, atât cât consideri tu ca este necesar pentru a lega amestecul. Nu sta degeaba ci continua sa amesteci în orez pâna este comestibil. Adauga curry, sare si piper dupa gust. Când ambele preparate sunt gata, transfera-le într-o singura tigaie, amesteca-le bine, stinge focul si înnobileaza totul cu o ploaie de marar. Pofta buna!