Morcov si sanatate

În copilarie mama facea eforturi disperate sa ma determine sa manânc sanatos. A reusit mai mult sau mai putin, dar intentia era cea care conta, iar sfaturile sale pline de întelepciune îmi vor rasuna mereu în urechi, fie ca le-am respectat, fie ca nu. Unul dintre aceste îndemnuri sanatoase se refereau la consumul de morcov. De fiecare data când gatea ma invita sa manânc o bucata din radacina frumos colorata. Uneori chiar îl dadea pe razatoare si îl amesteca cu zahar, doar doar ma va convinge. Dar atunci când esti copil nu întelegi utilitatea lucrurilor care nu-ti plac, asa ca saraca mama avea multa bataie de cap cu mine.Tu sa nu fii la fel de recalcitranta si sa manânci morcov cât de des, fie crud, fie fiert, fie sub forma de suc. Beneficiile sunt multiple si extrem de importante. Morcovul contine vitaminele A, B, C, fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, caroten, etc. Este recomandat în special persoanelor care au probleme cu vederea, dar si celor care doresc sa aiba o piele tânara si frumoasa. Consumul de morcov are un rol esential în reglarea tranzitului intestinal, combatând în egala masura si constipatia si diareea. Daca esti nefericita posesoare a unui ficat lenes, tot morcovul este solutia problemelor tale contribuind în mod eficient la procesul de dezintoxicare. Cura cu morcov este deosebit de eficace în cazul persoanelor anemice participând la optimizarea cantitatii de fier din organism.Mastile cu morcov si sucul de morcov sunt senzationale în tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, la înlaturarea acneei si la eliminarea eventualelor pete.Pe lânga toate aceste beneficii, morcovul are si un gust placut, iar zaharul pe care îl contine nu este daunator pentru bolnavii de diabet. Asadar, când ai chef de rontait, poti încerca sa înlocuiesti chips-urile daunatoare cu morcovul binefacator.