Cele mai vizionate filme din lume


Nu intotdeauna preferintele marelui public corespund voturilor unui juriu calificat si acest lucru este valabil si in cazul topului celor mai vizionate filme din istoria cinematografiei unde vom regasi titluri de productii care poate nu au primit nici un singur Oscar, dar fanii de toate varstele continua sa le urmareasca cu cea mai mare placere.

Gusturile publicului in aceasta privinta variaza de la barbati la femei astfel incat "Dirty Dancing" conduce detasat in randul cinefililor de provenienta feminina pe cand barbatii au preferat si prefera inca sa vizioneze trilogia "Star Wars" chiar si de 10-20 de ori intr-un an. Foarte interesant totusi mai este si faptul ca filmele de factura S.F. sau de aventuri in care joaca un actor consacrat ca erou al ecranului sunt deopotriva preferate de femei precum si de barbati.

Trilogiile "Lord of the Rings" si "Terminator" au nenumarati fani de ambele sexe, iar actori precum Jean-Claude Van Damme sau Sylvester Stallone atrag intotdeauna spectatori din cele mai variate categorii sociale. Totusi femeile prefera sa vada in mod repetat filme de factura mai romantica sau chiar comedii muzicale precum "Sunetul Muzicii" sau "Grease". Iata in continuare si topul celor mai vizionate filme din lume impartit pe categorii asa cum arata mai multe sondaje care au chestionat deopotriva barbati si femei pentru a afla adevarul in aceasta privinta.

Top 10 cele mai urmarite filme - femei
1 Dirty Dancing
2 Star Wars
3 Grease
4 The Sound of Music
5 Pretty Woman
6 The Lord of the Rings
7 It's A Wonderful Life
8 The Terminator
9 The Matrix
10 Jaws

Top 10 cele mai urmarite filme - barbati
1 Star Wars
2 Aliens
3 The Terminator
4 Bladerunner
5 The Godfather
6 Alien
7 Jaws
8 Die Hard
9 Terminator 2: Judgment Day
10 The Lord of the Rings