LA CINE TREBUIE SA APELEZI?

Iti prezentam o lista cu medicii specialisti care iti pot veni in ajutor, daca prezinti una din simptomele indicate in acest articol. Daca printre simptome se afla: durere cronica sau extrema, sangerari, stari de voma, transpiratie excesiva sau brusca, parestezii, ameteli sau lesin trebuie sa mergi la medicul de familie sau la camera de urgenta a oricarui spital.

1. Cardiolog
Medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor inimii si ale problemelor legate de circulatia sanguina.

2. Endocrinolog
Medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor determinate de tulburari in functionarea glandelor endocrine (dereglari hormonale).

3. Ginecolog
Medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor care apar la nivelul aparatului reproducator feminin. De asemenea, ginecologul poate efectua si interventii chirurgicale.

4. Neurolog
Medic specializat in diagnosticarea si tratarea afectiunilor care au legatura cu sistemul nervos central (creierul si coloana vertebrala) si sistemul nervos periferic (nervi senzoriali si motori).

5. Oncolog
Medic specializat in tratarea cancerului. Unii oncologi efectueaza interventii chirurgicale si se pot specializa in tratarea cancerului prin terapia prin radiatii.

6. Ortoped
Medic si chirurg specializat in tratarea bolilor osoase, articulare si musculare.

7. Pedolog

Medic specializat in tratarea bolilor si afectiunilor piciorului si gleznei.

8. Reumatolog
Medic specializat in diagnosticarea si tratarea bolilor si afectiunilor care implica articulatiile, muschii, tendoanele, ligamentele, oasele si tesuturile conjunctive.