Punctul lui de vedere :: Este dragostea la distanta posibila?


Atat barbatii cat si femeile care iubesc pe cineva aflat la mare distanta de ei se descurca cu greu daca aceasta situatie tinde sa se prelungeasca la nesfarsit. Sa te vezi cu partenerul tau doar o data pe luna sau chiar la cateva luni este o incercare indeajuns de dificila incat sa iti vina sa iei serios in considerare posibilitatea separarii definitve pentru a opri astfel mii de suferinte aparent inutile.

Cariera profesionala, dorinta de a definitiva niste studii si, mai rar, problemele de familie, sunt motive suficient de temeinice ca sa fii nevoit sa accepti sa te desparti pe perioade mai lungi sau mai scurte de tot ceea ce iubesti mai mult. Unele persoane insa reusesc sa se inteleaga cumva in acesta privinta si nu se tem ca distanta le va pune sentimentele la incercare sau ca ar putea aparea evenimente nedorite care sa conduca la incheierea relatiei lor romantice. Pur si simplu isi iau indatoririle in serios si continua sa traiasca pe cat de normal posibil fara a se vaicari ca au ramas cam singurei sau ca nu isi vor mai vedea niciodata iubitul sau iubita.

Statisticile chiar arata ca un numar impresionant de cupluri au avut sau au de a face cu aceasta problema, a relatiei de la distanta, si tot studiile spun ca in multe cazuri relatia reuseste sa reziste, iar mai devreme sau mai tarziu cei doi se reunesc in conditii mult mai bune si cu o situatie materiala bine solidificata. Incercandu-se sa se afle cam ce masuri au luat persoanele aflate in relatii la distanta pentru a trece cu succes peste perioadele lungi de absenta a partenerului acestia au reusit sa ofere cateva sfaturi deosebit de utile pe care le vom prezenta in randurile de mai jos.

1. Inainte de a se produce separarea temporara este bine ca ambii parteneri sa se asigure reciproc de profunzimea sentimentelor lor si sa discute fara graba toate detaliile practice menite sa usureze intrucatva zilele de singuratate. Legatura telefonica, serviciile de internet sau cele postale, toate merita analizate si aleasa cea mai convenabila cale prin care cei doi sa tina totusi legatura zilnic ca si cum ar fi la doar doi pasi distanta. Trebuie de asemenea vazut daca datele importante precum aniversari, sarbatori religioase sau de alta natura nu pot constitui motive de reunire a cuplului.

2. Daca la inceputul relatiei cei doi parteneri nu prea reuseau sa comunice eficient se poate ca distanta sa le deschida o cale mult mai usoara in acest sens astfel incat ceea ce initial ar fi putut fi privit ca o povara sa devina de fapt un motiv suplimentar de apropiere sufleteasca intre cei doi. Atunci cand nu te afli intre patru ochi ai tendinta de fi mai deschis decat de obicei si iata cum indragostitii se pot cunoaste mai bine si pe aceasta cale. Sa eviti insa discutiile zilnice prin telefon sau un serviciu de messenger inseamna sa iti refuzi aceasta sansa si chiar sa provoci o ruptura regretabila, culmea, tocmai atunci cand cuplul se va reuni intrucat va veti simti ca doi straini mai degraba decat ca un cuplu.

3. Desi prima reactie ar fi complet opusa, partenerii care se afla la o distanta considerabila unul de altul nu trebuie sa se rusineze sa isi savureze si perioada de singuratate asa cum trebuie si nu sa se pedepseasca pe motiv ca nu pot sa imparta totul cu persoana iubita. Tot in aceasta perioada ai ocazia sa te concentrezi mai mult asupra activitatilor care te preocupa si sa acorzi mai mult timp deopotriva prietenilor cat si locuintei sau alte pasiuni pe care le mai ai. Nu e deci deloc recomandat sa iti limitezi independenta deoarece asta ar putea duce la reprosuri nemeritate adresate partenerului care nicidecum nu si-ar dori sa traiesti mai putin fericit ca inainte.

4. Distanta nu trebuie neaparat sa anuleze viata sexuala a cuplului, in prezent existand mai multe formule prin care cei doi sa savureze mici sedinte de sex pe care altfel nu le-ar fi experimentat niciodata. Simplele dorinte sexuale exprimate intr-o scrisoare sau telefonic sunt indeajuns de erotice incat sa intretina vie flacara pasiunii ce sa mai spui despre sedintele de webcam sau filmuletele realizate cu o camera video sau cu un telefon si expediate la ocazii speciale iubitului sau iubitei. Fotografiile sunt bineinteles si aceasta de o importanta vitala in mentinerea relatiei la un nivel acceptabil si din punct de vedere fizic nu doar sufletesc.

5. In sfarsit o mentalitate pozitiva este de mare ajutor in asemenea situatii mai ales atunci cand lucrurile nu par sa fie prea roz. Exact in asemenea momente macar unul dintre parteneri trebuie sa fie optimist si sa ii trasmita celuilalt putina incredere ca vor exista si zile mai bune. Persoanele religioase pot apela la ajutorul divin, mergand si la biserica, iar ateii au la indemana umorul specific omului care sa ii ajute sa treaca usor peste clipele cand singuratatea poate fi resimtita mai acut. Nu este deloc usor, dar multi reusesc sa depaseasca cu brio aceste despartiri si se reunesc apoi mai aproape unul de celalalt si, de sperat, mai castigati din toate punctele de vedere.