Lupta cu imperfectiunile tenului


Îti supun atentiei o modalitate interesanta de a scapa de riduri si de cicatrici dar si pentru a avea un chip luminos si întinerit: dermabraziunea.

Este vorba despre o tehnica chirurgicala prin care sunt înlaturate ridurile profunde, în special cele de deasupra buzei superioare, de pe frunte si dintre ochi dar si cicatricile ramase în special în urma unei acnee severe.

Interventia consta în folosirea unui disc de diamant sau otel dur, fixat pe un aparat rotativ (ca o freza stomatologica) pentru a razui epiderma provocând o arsura superficiala mecanica de gradul 2. Evident ca toata procedura se desfasoara sub anestezie locala.

Înainte de a recurge la o astfel de „operatie” este bine sa discuti cu medicul specialist, pentru ca doar el îti poate explica în detaliu la ce urmeaza sa te supui, care sunt riscurile si beneficiile, etc. Daca vrei sa apelezi la dermabraziune pentru a scapa de cicatricile lasate de acnee trebuie sa ai în vedere faptul ca mai întâi trebuie sa tratezi eficient cosurile, pentru ca degeaba înlaturi niste urme care vor aparea imediat la loc.

Interventia nu necesita internare, dar vei avea nevoie de un concediu de cel putin 7 zile în care nu vei putea iesi din casa pentru ca vei avea fata umflata si rosie. Oricum vei purta un pansament pe care nu îl vei putea îndeparta dupa pofta inimii, ci va trebui sa ai rabdare sa cada de la sine. Este posibil sa apara dureri post operatorii, dar care cedeaza usor cu analgezice.

Dermabraziunea, asa cum îti inspira si numele, pare o interventie destul de brutala asupra pielii. De aceea, trebuie sa te informezi foarte bine înainte de a recurge la ea si sa apelezi la cel mai experimentat specialist pentru ca un începator poate face fie o interventie superficiala si implicit inutila, fie una prea profunda care poate genera leziuni critice. Recomandarea mea este sa faci totul pentru întârzierea aparitiei ridurilor profunde si sa amâni cât mai mult necesitatea unor interventii atât de dure.