Masuri de criza


Ajunsa de la posibilitate la certitudine si, acum, la gravitate, criza economica incepe sa ne schimbe modul de viata, aducand noi nelinisti si ne constrange sa facem restructurari peste restructurari, atat in viata persoanala cat si in cea profesioanala .

Faptul ca multe companii au inceput sa acuze probleme si ca solutiile gasite se refera ori la reducerea numarului de angajati ori la o mai buna distribuire a banilor si acordarea unei mai mari atentii atunci cand vine vorba de cheltuieli nu este un secret pentru nimeni. Oricum privim problema, schimbarile majore apar tot in viata angajatilor si tot acestia vor fi nevoiti sa gaseasca solutii pentru limitarea costurilor vietii de zi cu zi.

Pentru multi dintre noi, masurile vor fi atat de drastice incat vom fi nevoiti sa renuntam la multe placeri. Printre modalitatile de reducere a costurilor, cele mai “populare” ar putea fi:
-scurtarea sau chiar renuntarea la vacante si calatorii;
-o utilizare eficienta a energiei electrice, gazului si celorlalte utilitati;
-o mai mare grija atunci cand vine vorba de convorbiri telefonice mobile – o solutie ar putea fi Internetul, acesta fiind mai ieftin;
-pentru transport se poate folosi cel in comun, masina persoanala urmand a fi folosita doar in cazul drumurilor in afara localitatii;
Desigur, daca dorim sa ne permitem macar aceste cheltuieli, pastrarea locului de munca devine o prioritate.

In linii mari, noua situatie economica ar trebui sa ne faca mai chibzuiti, mai responsabili si mai atenti la detalii.